Ondernemer belicht: Barry van Wijngaarden Lindhout

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Kinderopvang Kits Oonlie heb ik in 2006 overgenomen en heb ik in de jaren door laten groeien naar 1 vestiging in Limmen, 4 in Heiloo; de Rimboe, de Hoefsmid, Plan Oost en een BSO in Ypestein, in Alkmaar 2 BSO’s, 2 peuteropvanglocaties en een kinderdagverblijf in Daalmeer en 2 jaar geleden heb ik een prachtig kinderdagverblijf Picobello midden in het centrum van Alkmaar overgenomen.

In 2017 heb ik een softwarebedrijf in de arm genomen wat een zeer geavanceerd kind- en personeelsplanning-softwareprogramma voor mijn kinderdagverblijf bouwt, echter is dat al zo ernstig uit de klauwen gelopen dat ik het ook wil en moet gaan vermarkten.

6 jaar geleden heb ik een prachtige fabriek: Top Sierhekwerken, overgenomen in Opmeer.

Ik ben 8 jaar mede-eigenaar geweest van een assurantiekantoor in het centrum van Alkmaar en ben 14 jaar als vrijwilliger voorzitter van de wijkkrant Alkmaar-Noord met een oplage van 17.000.
Dit zijn mijn dagelijkse bezigheden naast het allerbelangrijkste: m’n gezin.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Zorg dat je niet hoeft te onthouden wat je hebt gezegd, dus eerlijkheid, ook al brengt het je op korte termijn schade, op de lange termijn komt het altijd naar je toe.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Dat ik in de Heiloose uitgaansgelegenheden de beste basis heb gelegd voor de mooiste verregaande samenwerkingen.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Studeren was niet m’n sterkste kant. Terwijl mijn vrienden overdag naar school gingen en ’s avonds zaten te studeren, vond ik dat ik naast m’n werk (vanaf 1987 o.a. als beroepsmilitair) best een baan ernaast kon hebben. Daardoor was het mogelijk uiteindelijk in 2006 m’n eerste overname te volbrengen; Kits Oonlie. Ik zocht bewust een bedrijf in de regio mèt personeel. Ik wilde mijn energie graag in mensen steken en dit doe ik, tot op de dag van vandaag, met heel veel plezier.

Aan welke ander lid van Ondernemend Heiloo geef jij het stokje door en waarom?
Marc Warmenhoven. Hij is een keiharde werker, meedenkend, zeer creatief in het vinden van oplossingen en altijd bescheiden gebleven.

Lees ook