Ondernemer belicht: Ramon Vader

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Ons bedrijf heet Beko interieurs. We houden ons al 40 jaar bezig met het inrichten en stofferen van woningen zowel projectmatig als particulier.
In 2013 hebben Simone Koomen en ik het bedrijf overgenomen van Kees en Ans Koomen, de oprichters van Beko Interieurs. Een jaar later, in 2014, hebben we de winkel grondig verbouwd om er echt een nieuwe start te maken met een nieuw concept en gaan het erg goed.
We zijn inmiddels uitgebreid met 3 stylistes en hebben verschillende stoffeerders en monteurs dagelijks aan het werk. Zelf houd ik me nu vooral bezig met het organiseren, het opnemen en inmeten van de projecten. Vooral op het gebied van adviseren en interieuradviezen maken we grote stappen, deze vraag komt steeds meer voor, we proberen voor ieder probleem een oplossing te zoeken. Tevens maken we met onze styliste volledige interieur adviezen, je kan hier kiezen uit interieuradvies, 2D of 3D advies.
We bedienen een brede klantenkring en dat maakt ons werk nou juist zo leuk.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Probeer je concurrent juist als collega te zien!
Wij zitten bij een organisatie, erg gebruikelijk in onze branche. Juist het onderlinge contact wat we hebben met andere interieurzaken brengt ons steeds verder met nieuwe ideeën, inspiratie en kennis. We bezoeken ook collega’s om te zien hoe zij de winkel ingericht hebben.
Tevens houden we onderlinge vergaderingen om elkaar te helpen en vragen te stellen omtrent het ondernemerschap.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Wij werken met veel ondernemers uit Heiloo.
Deze samenwerking geeft de klant de mogelijkheid om alles uit handen te geven en te laten organiseren door partijen die daar verstand van hebben. De lijntjes zijn daardoor erg kort en er kan dus snel iets geregeld worden.
Wij werken o.a. met schilders, stukadoors, interieurbouwers en keukenwinkels.
Tevens werken we veel met een externe styliste. Samen zitten we veel bij elkaar om te overleggen over de projecten van haar en wij verzorgen het interieur zodat alles goed op elkaar afgestemd is. Ook hebben we een intensieve samenwerking met een grote makelaar uit Heiloo. Zij zijn vaak de eerste die in contact staan met potentiële huizenkopers en dus mensen die ook het interieur willen aanpakken. We mogen hun nieuwbouwkantoor gebruiken als tweede showroom en hebben deze ingericht als een gezellig en huiselijk kantoor, zodat deze makelaar de klanten op een goeie manier kunnen ontvangen.
Ze geven iedere klant advies en informatie mee vanuit Beko Interieurs voor het inrichten van hun woning.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Iedere zaterdag hebben wij zelfgemaakte appeltaart in de winkel. Deze wordt de dag daarvoor met exacte precisie gemaakt en vervolgens zaterdags afgebakken in onze eigen winkel.
Alleen al om die reden zou ik, als ik jullie was, eens komen kijken (en komen proeven). Door de geur blijf je hangen in onze gezellige winkel waar we dan ook nog eens een heerlijke kop koffie bij serveren. Uiteraard vertellen we er graag bij wat het beste bij jouw interieur past!

Aan welke ander lid van Ondernemend Heiloo geef jij het stokje door en waarom?
Ik wil graag Dennis de Laat van Keukenstudio het stokje doorgeven. Deze ondernemer zit sinds een paar jaar in Heiloo op loopafstand van onze winkel. Met deze prachtige winkel kan hij samen met zijn compagnon op een juiste manier vertellen en laten zien wat de mensen graag willen. Zijn manier van werken sluit naadloos aan op onze manier van werken. Wij hebben in het verleden ook verschillende projecten samen gecoördineerd.

Lees ook