Wat is de ondernemingsverkiezing?

De Ondernemingsverkiezing is een jaarlijks evenement, georganiseerd door ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO). In 2012 is de jaarlijkse wisselprijs, een sculptuur van Heilooër kunstenaar Ditta Engel, in het leven geroepen om in het dorp gevestigde bedrijven meer in de schijnwerpers te zetten. Ondernemend Heiloo en diverse sponsors geven ondernemingen in Heiloo op deze manier een eigen platform.

Waarom is er een verkiezing?

Heiloo telt veel ondernemingen en met deze verkiezing worden ondernemers in onze gemeente op een positieve manier extra onder de aandacht gebracht. Zo weten andere ondernemers en bewoners welke ondernemers wat doen en waarvoor ze bij wie terecht kunnen.

Wie kunnen er winnen?

De Ondernemingsprijs en de Ondernemersprijs kan alleen door leden binnen onze ondernemingsvereniging worden gewonnen. De Rabobank Publieksprijs kan gewonnen worden door alle ondernemingen in Heiloo. Tot en met 2018 was er een Rabobank In de Kijkerprijs voor leden van Ondernemend Heiloo, maar vanwege de hoeveelheid prijzen is de In de Kijkerprijs per 2019 komen te vervallen.

Wat houdt de prijs in?

Eeuwige roem… extra naamsbekendheid in Heiloo en omliggende gemeenten.

Voor de winnaars is er tevens een bronzen sculptuur. Ditta Engel heeft voor de eerste Ondernemingsverkiezing de beelden ontworpen. De Ondernemingsprijs is een wisselbeeld. Op de avond van de prijsuitreiking staat de winnaar van vorig jaar het beeld af aan de nieuwe winnaar.

De namen van de winnaars van de prijs staan op het beeld vermeld. De beelden staan overigens bol van symboliek. De Ondernemingsprijs bijvoorbeeld is een beeld in de vorm van een O waarbij een man en vrouw elkaar de hand geven (in de vorm van een H). Samenwerken staat centraal, want ondernemen doe je samen.

Hoe kun je genomineerd worden?

Een nominatie voor een prijs kun je op twee verschillende manieren krijgen.

Voor de Ondernemingsprijs en de Ondernemersprijs hebben oud winnaars een aantal genomineerden voorgedragen. Deze gemotiveerde aanbevelingen worden overgedragen aan de jury en zij bepalen uiteindelijk de twee prijswinnaars.

Voor de Rabobank Publieksprijs staat tot en met 1 december 2022 de stemcomputer aan. Alle inwoners van Heiloo mogen een gemotiveerde stem uitbrengen op de voor hem/haar beste onderneming in Heiloo.

Wie zitten er in de jury?

Mireille Kaptein (Kaptein)
Cindy van der Peet (LOOkX)
Rob Opdam (wethouder Heiloo)
Arnold Zandstra (adviseur MKB Rabobank)
Paul van Luipen (Le Nouveau Chef)