Ondernemer belicht: Vera Stupenea

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Ik werd geboren in Siberië, Rusland en groeide op in Chisinau, Moldavië. Ik voltooide daar mijn gymnasiumopleiding en later mijn universitaire opleiding in moderne vreemde talen. Na mijn studie ging ik werken bij de Verenigde Naties in Chisinau. Een jaar later kreeg ik een studiebeurs om in Nederland te studeren. In 1997 kwam ik naar Nederland, voltooide mijn doctorandus opleiding aan het Institute of Social Studies in Den Haag en werd docent Engels aan het Petrus Canisius College in Alkmaar. Een paar jaar later begon ik met het schrijven van Engelse lesboeken voor verschillende educatieve uitgeverijen, zoals Malmberg, ThiemeMeulenhoff, Noordhoff enz. Inmiddels ben ik auteur van ruim zestig educatieve boeken. ‘Moord om de Hoek’ is mijn debuut als fictie-auteur. Mijn tweede thriller ‘High class date’, een spannende thriller met een aantal smaakmakende en actuele elementen zoals erotiek, mystiek, drones enz., kwam uit bij uitgeverij Aspekt in oktober 2019. Mijn derde thriller ‘Bullseye’ verscheen wederom bij uitgeverij Aspekt in april 2021. Sinds twee jaar ben ik een columniste voor Nieuwsblad Heiloo. In mijn vrije tijd golf ik graag. Ik houd ook van reizen.
Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Ik zou graag willen zien dat de leden de maandelijkse bijeenkomsten niet alleen gebruiken voor de gezelligheid, maar ook om daadwerkelijk te netwerken.
Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Ik heb een paar leuke fotoshoots gedaan met Yvonne ten Bruggencate in haar prachtige studio in Egmond a/d Hoef en ook bij mij thuis. Ik gebruik de foto’s voor mijn social media. Een van de foto’s is zelfs de omslagfoto geworden van mijn 3de thriller ‘Bullseye’.
Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Vorig jaar heb ik Vrouwen Netwerk Heiloo opgericht. Het is een professioneel netwerk voor vrouwelijke ambitieuze professionals, die werken of wonen in de gemeente Heiloo. Dit netwerk biedt een platform om elkaar te ontmoeten en te inspireren; het is een bruisend platform waar inspirerende lezingen en workshops worden gegeven tijdens maandelijkse diners. Iedere tweede dinsdag van de maand komen de leden samen voor een borrel en een diner. Op die avonden worden ervaringen uitgewisseld, kennis gedeeld en contacten gelegd. Bij het netwerk ontmoet je vrouwen die vragen durven te stellen. Denk aan de volgende vragen: Wie ben je? Wat drijft je? Wat is je ambitie? Waar haal je je inspiratie vandaan? En moed? Wij als leden wonen en werken bij elkaar in de buurt en door het netwerk blijven we op de hoogte van wat er speelt in onze gemeenschap. We steunen elkaar waar dat nodig is. Bij het netwerk borrelt de reisbranche met de medische sector, praten notarissen met coaches en zit onze burgemeester aan tafel met de kunstenaar. Totaal verschillende werelden ontmoeten elkaar en dat kan leiden tot verrassende kruisbestuivingen.
Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Ik geef het stokje door aan Willeke Meijer. Willeke en ik ontmoetten elkaar een paar jaar geleden op een van de bijeenkomsten van OHO. Het klikte meteen en inmiddels zijn we ook vriendinnen.

Lees ook