Ondernemer belicht: Patricia Duineveld

Wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Allereerst is ’t Gymlokaal niet mijn eigendom, maar is de eigenaar Rick Sombroek. Wel mag ik zeggen, dat ik een fantastische baan heb, als clubmanager en coach bij ’t Gymlokaal. Hier ben ik meteen begonnen sinds de opening in 2019 en werk hier nog altijd met veel plezier.
’t Gymlokaal is een boetiek sportschool, kleinschalig, laagdrempelig, toegankelijk voor iedereen. Voor mensen met blessures of herstellende na ziekte, is er altijd passende begeleiding op de vloer aanwezig. Sporters ervaren dit als fijn en vertrouwd, de coach weet immers de achtergrond van iedere sporter. Eigenlijk zijn we een soort “buurtsuper” maar dan op sportgebied! 😂 We begeleiden mensen graag naar een gezonde leefstijl met voedingsadvies, twee maal per week een half uur sporten in het biocircuit, maar daarnaast ook bewustmaking van rust.
Het stuk persoonlijke aandacht vind ik zelf zeer belangrijk, zoals ik zelf graag behandeld wil worden, dat probeer ik ook over te brengen naar onze sporters. Dat doe ik niet alleen, maar samen met ons hele fantastische team in Heiloo, waar ik bijzonder trots op ben!
Het biocircuit is een volautomatisch circuit, dat bestaat uit 12 computergestuurde toestellen, die werken met een polsbandje, waar al jouw persoonlijke instellingen op komen te staan. Hierdoor worden blessures voorkomen en je zelf niets meer hoeft in te stellen. Met een vaste trainingstijd van 30 minuten hoef je maar 2x per week te trainen om gegarandeerd resultaat te halen. Sinds november zijn wij gestart met vijf enthousiaste groepen, die de gemengde leefstijl (GLI) doen, voor mensen met een hoog BMI (meer dan 25) en daarmee een verhoogd risico lopen op allerlei ziektes. Dit traject wordt door menig zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering, echter de sportmomenten bekostig je zelf.
Je kunt altijd even binnenlopen en/of een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking.

Welke tip heb je voor OHO-leden, die iedereen zou kunnen toepassen?
Kijk ruimer dan alleen je eigen bedrijf, hoe mooi is het wanneer je elkaar kunt versterken, dan wel helpen. Te vaak wordt gedacht, dat een zelfde branche een concurrent is, jammer. Jijzelf en jouw team, zorgen immers voor een onderscheidend vermogen van jouw bedrijf. Ieder bedrijf is uniek!

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Jazeker, het stationscentrum is super gezellig om te werken. In het verleden, leuke acties gehad met de plaatselijke ondernemers en de horeca, zoals een kerstloterij. Maar we halen ook regelmatig een leuk present of kadobon, wanneer we een een trekking hebben van onze garantiekaarten. Natuurlijk zijn we blij met de BIZ (Bedrijven Investeringszone), waarbij de verbetering en kwaliteit van het Stationscentrum wordt verbeterd en de ondernemers, daar hun steentje aan bijdragen. Fantastisch om te zien, hoe het leven na de Corona periode weer terug is in het Stationscentrum. In 2021 ging ik vaak naar huis in een donker en verlaten Stationscentrum, geen volle terrassen, dichte winkels…een trieste aanblik. Hoe mooi is het, wanneer ik nu na mijn shift naar huis fiets en ik volop reuring zie en genietende mensen op het terras! Bij ’t Gymlokaal hebben we uitzicht op het gezellige terras van Café de Wit, hoe leuk wanneer dit straks ook in de winter kan blijven staan.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je met ons delen?
Dat ik als lid van Heiloo 2000 het leuk vind om een bijdrage te leveren aan alles wat met sport te maken heeft in Heiloo. Dat wij middels de GLI, Heiloo heel graag op de kaart zetten als “Gezondste dorp van Noord-Holland”. Ik het fantastisch vind, dat ik sporters, die ik als kleuter gymles heb gegeven, nu mag begeleiden in ’t biocircuit. Daarnaast mijn ervaring in bankwezen, detailhandel, maar ook in mijn eigen bedrijf in creatieve workshops destijds, nu bij ’t Gymlokaal nog steeds veel voordeel brengt.
In januari dit jaar, mijn opleiding voedingsdeskundige heb afgerond, een mooie aanvulling voor ’t Gymlokaal en de GLI. Ik graag mijn kennis verruim en weer een studie ga oppakken, maar… eerst een zomer genieten!
Wij hebben onlangs een derde filiaal van ’t Gymlokaal in Alkmaar geopend, naast Bergen en Heiloo.

Aan wie geef jij het stokje door?
Aan Robbert Morsch van Menk Design, gesproken tijdens een OHO bijeenkomst, maar eigenlijk te kort. Leuk wanneer iedereen van zijn verhaal kan genieten!

Lees ook