Nieuw OHO-lid: Dean Teeling

Een warm welkom aan het nieuwe OHO-lid Dean Teeling.

Hij is eigenaar en erfrechtdeskundige van Teeling Erfzaken – www.teelingerfzaken.nl

Dean beantwoordt onze vragen:

– Wat voor bedrijf heb je?

Sinds januari 2022 ben ik begonnen met Teeling Erfzaken. De diensten die ik lever zijn: levensexecuteur, informatie over levenstestament, volmacht, testamentair executeur, vereffening, informatie over het erfrecht, nabestaandenzorg & persoonlijk assistent. Ik ontzorg de belangen van mijn cliënten in leven en na overlijden. Om dierbaren te ontzorgen in die periode van verdriet kan je in je (levens)testament een (levens)executeur benoemen. Dit is een onpartijdig en onafhankelijk persoon die zorgt dat het (levens)testament overzichtelijk ten uitvoer wordt gebracht. Soorten werkzaamheden die ik lever zijn inventariseren van bezittingen en schulden; aanschrijven van bekende schuldeisers; eventueel oproepen van overige schuldeisers; laten taxeren van de boedel (indien van toepassing); opmaken van een boedelbeschrijving (versie erfgenamen & versie erfbelasting); opzeggen van lidmaatschappen en verzekeringen; doorvoeren van mutaties bij overheidsinstanties en pensioenfondsen; aansturen van de uitvaart; opzeggen van huur; aflossen van de hypotheek; schorsen van eventuele voertuigen; eventueel verkoop van de woning; verrichten van de finale aangifte inkomstenbelasting (F-biljet); verrichten van aangifte erfbelasting; de afgifte van legaten; het uitkeren van de legitieme portie (vordering in geld).

Naast het (levens) executeurschap bied ik nabestaandenzorg aan. Dit houdt in dat ik de nabestaanden de overige administratieve afwikkeling uit handen neem, zoals het melden van het overlijden bij alle betrokken instanties, het stopzetten van verzekeringen, de administratie, abonnementen die afgesloten moeten worden en dergelijke afhandelingen. De ervaring leert dat het voor nabestaanden fijn is om in zo’n verdrietige tijd te kunnen leunen op één persoon.

– Waarom ben je lid geworden van OHO en wat verwacht je binnen de ondernemersvereniging te vinden/bereiken?

Ik ben lid geworden van Ondernemend Heiloo, omdat het mij een leuke en actieve vereniging lijkt. Sinds maart 2020 ben ik verhuisd van Zaanstad naar Heiloo voor de liefde. Door middel van integreren in Heiloo heb ik veel ondernemers leren kennen, maar nog niet allemaal en daarom wil ik meer lokale ondernemers ontmoeten. Ik zou het leuk vinden om met lokale ondernemers samen te werken.

 

Lees ook