Ondernemer belicht: Paula Paternostre

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Ik ben zo’n 10 jaar geleden gestart met de Browniehemel. Eerst vanuit mijn eigen keuken en zo stap voor stap steeds wat uitgebreid. Ik ben de eerste 8 jaar 80 uur per week bezig geweest om de boel op te bouwen en zo een basis neer te leggen voor mij en mijn twee zoons Bram en Tibbe. Vijf jaar geleden werd de garage omgebouwd tot keuken om zo nog meer en professioneler te kunnen bakken. Na een paar lastige jaren waarin ik de strijd aan moest gaan tegen borstkanker, kwam ik na het winnen van de Rabobank Publieksprijs van Ondernemend Heiloo, in contact met Choc-Lab, een heerlijk chocoladebedrijf in Heiloo. Daar wordt nu alle Hemelse brownie gebakken door patissier Petje met zijn team. De chocolade chunks worden zelf gemaakt van de mooiste chocola en we hebben goed geïnnoveerd door bijvoorbeeld bonbons van Hemelse brownies te maken, gecombineerd met advocaat, cassis, aardbei en LICOR 43.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
De tip die ik altijd zelf heb toegepast is “houd je kosten zo laag mogelijk”. En doe wat je gevoel je zegt. Ik geef elke week een kilo Hemelse brownie weg via Facebook, dat levert mij veel meer op dan adverteren.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Een recente leuke samenwerking is toen Wendy van House Of Chocolates and Coffee mij benaderde dat zij een heerlijke chocoladewinkel in Heiloo ging openen. We hebben samen met Choc-Lab een nieuw product bedacht, de Hemelse Browniebar. Een volle reep met Hemelse brownie, een laagje caramel en chocola er omheen.
Ik werk graag met ondernemers uit Heiloo samen, zo ook met Café de Wit, Kado&Zo en bakkerij Hoetjes.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Over een paar maanden heeft mijn oudste zoon Bram Poelmann zijn handelsopleiding afgerond en gaan we samen de Browniehemel uitbouwen tot een wereldbedrijf. Er bestaat nog geen brownie die op de Hemelse brownie lijkt, dus de wereld ligt aan onze voeten 😃

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Ik geef het stokje graag door aan Jaap Kaan van Choc-Lab.

Lees ook