Ondernemer belicht: Nick de Jong

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Bij Timmerfabriek de Jong BV maken wij houten kozijnen, ramen en deuren. Hierbij gaat het altijd om maatwerk, geheel afgestemd op de wensen van de klant. Deze klanten zijn in bijna alle gevallen aannemers of timmerbedrijven, maar we leveren ook rechtstreeks aan de particulier.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Laat je in het bepalen van het te voeren beleid binnen je bedrijf niet te veel leiden door hoe anderen het doen, maar volg zo veel mogelijk je eigen plan. Probeer je door service en kwaliteit te onderscheiden van de concurrenten en niet alleen door een lagere prijs.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Wij leveren aan bijna alle aannemers en timmerbedrijven in Heiloo de kozijnen, dus daarmee komen we al heel veel in contact met de andere ondernemers in de bouwbranche. Maar het komt ook regelmatig voor dat we andere ondernemers in Heiloo van dienst kunnen zijn met zaag- en freeswerk.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Naast het maken van kozijnen en aanverwanten, komt het ook wel eens voor dat we iets anders maken. Momenteel maken we bijvoorbeeld regelmatig design lampen voor een bedrijfje uit Castricum. Ook hebben wij voor Pepijn Warnars van RUW072 al een aantal keren wat mogen maken, wat voor ons dan weer een leuke afwisseling geeft in het werk.

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Ik geef het stokje door aan Pepijn Warnars van RUW072, omdat ik dat een leuke enthousiaste ondernemer vind, die altijd hele mooie dingen mag maken voor zijn klanten.

Lees ook