Ondernemer belicht: Joop Hofland

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Ik lever graag een positieve bijdrage aan goede relaties en een prettige werksfeer. Mijn missie als mediator en adviseur is om mensen te helpen weer met elkaar in gesprek te gaan en houdbare oplossingen te vinden voor wat hen verdeeld houdt.

Voor het oplossen van een conflict is mediation snel, effectief en zeker ook veel goedkoper dan de inzet van advocaten of een gang naar de rechter.

Als adviseur kijk ik met ondernemers mee naar de arbeidsverhoudingen, gesprekken en onderhandelingen in het bedrijf. Ik geef graag een goed advies over verbeteringen op inhoud, stijl en proces. Mijn aanpak is steeds gericht op herstel en behoud van goede relaties.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?

Mijn tip: “niet uitvechten, maar uitpraten!”
Als er binnen je bedrijf of tussen jou en een collega-ondernemer onenigheid ontstaat, laat dit dan vooral niet escaleren. Neem snel het initiatief om tot een (mediation)gesprek te komen, voordat irritaties en standpunten een oplossing in de weg komen te staan.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?

Ik ben bezig om een gratis workshop te maken, om managers en medewerkers een inkijkje te geven hoe je om kunt gaan met (het voorkomen van) conflicten en ruzies op de werkvloer. Bij interesse: neem contact met mij op en neem een kijkje op mijn website www.bouwdebrug.nl.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?

Ik ga niet voor de standaard aanpak. Een oplossing vraagt soms om een gedurfde of onconventionele aanpak. Maar ook met kwetsbaarheid als dat nodig is en in ieder geval met een stukje humor. Get off the beaten tracks, laat jezelf en je collega’s door mij een spiegel voorhouden. Ik zorg voor innovatieve oplossingen en nieuwe energie!

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?

Aan Marcel en Jannie van Proeflokaal HOP. Zij startten, net als ik, precies voor de coronapandemie en de lockdowns in 2020 begonnen. Ik ben benieuwd naar hun passie en doorzettingsvermogen als horecaondernemers!