Ondernemer belicht: Marcel en Jannie Otte

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Wij hebben Proeflokaal HOP. Toen wij het stokje overnamen van Bep en Dick Nanne doopten we La Strada om tot HOP. Op het nieuws was er alleen maar Wuhan dit, Wuhan dat. Je begrijpt het al, mooi niet open op 1 september 2020. Lief wachten en maar doorgaan met verbouwen want iets anders zat er niet in. We hebben de tijd goed gebruikt om van HOP een warme huiskamer van het uitgaansleven te maken. La Strada was al een begrip maar wij wilden er vooral meer sfeer aan toevoegen. Een groot oppervlakte klein maken, een plek waar je binnenkomt en zegt “hier voel ik me thuis”. Voor iedereen, of je 18 ben tof 78, bij HOP ben je welkom. Met de vele activiteiten die we organiseren zoals proeverijen, quizes, live bands en dans en karaoke proberen we HOP op de kaart te zetten.

Tja en dan vraag je je af , hoe doen jullie dat allemaal in zo’n moeilijke tijd. Jannie is verpleegkundige en werkt overdag nog zeker 40 uur per week in diverse klinieken en zorgcentra, Marcel is IT’er en werkt 40 uur per week bij Curium (voorheen Mallinckrodt) in Petten. Een dubbele baan dus, maar met veel plezier want ons kind HOP moet groeien :-).

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Dat is er natuurlijk maar één: in jezelf geloven!
Wees jezelf en blijf jezelf. Doe wat je denkt dat jouw bedrijf tot een succes maakt en tuurlijk kan je ietsjes schaven aan je plan door wat anderen zeggen maar volg je eigen koers.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Dat is dan toch wel de mini HOPbox. Een lief doosje met 2 biertjes, 2 wijntjes, een zakje koffie, chocola en nootjes voor een vriendenprijsje. Allemaal producten uit Heiloo of naastgelegen dorpen.

Vanzelfsprekend verkopen wij de bieren van de ons omliggende brouwererijen zoals Heyloo Bier, Brouwerij Egmond, Dampegheest, Astronaut, Stoked!, Brouwerij Victorie en de Moersleutel.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Marcel heeft naast zijn baan ook een eigen softwarehuis en draagt een steentje bij aan het complexe problematiek van de asielzoekers-vraagstuk in Nederland. Al meer dan 15 jaar werkt één van zijn medewerkers bij het ministerie van Justitie waar het COA onder valt. En natuurlijk hebben we ons eigen kassasysteem ontwikkeld. Jannie is een duizendpoot en kan zowel met de hectiek van HOP overweg als iets anders moois. Zo begeleidt zij collega verzorgenden hoe ze beter om kunnen gaan met onbegrepen gedrag van dementerende ouderen. Ga er maar aanstaan!

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Wij geven het stokje door aan Wendy Tervoort van House of Chocolates. Een bevlogen dame met een passie voor chocola.

Lees ook