Ondernemer belicht: Marije Smit

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Ik ben freelance tekstschrijfster. Voor mij betekent dat, dat ik dagelijks bezig ben voor diverse media; van magazines tot social media. Het ene moment doe ik een interview met een campingeigenaar en het andere moment redigeer ik teksten. Die afwisseling vind ik fijn en ik ben geïnteresseerd in veel onderwerpen. Op www.schrijfster.com staat ook een samenvatting van mijn schrijfcarrière.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Sta open voor nieuwe contacten en probeer altijd vanuit het positieve te kijken.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Als ik naar mijzelf kijk dan heb ik binnen Heiloo fijn samengewerkt met diverse ondernemers. Zo schreef ik bijvoorbeeld teksten voor Heiloo Plus en de Uitkijkpost en tijdens de eerste coronagolf heb ik vijftig ondernemers geïnterviewd voor NatuurlijklHeiloo.nl. Voor Ondernemend Heiloo schrijf ik al vijf jaar de teksten voor de website, ik regel de social media en samen met Tim Sombroek verzorg ik de nieuwsbrieven. Oh, en ik bedacht deze rubriek waarmee we hopelijk veel ondernemers een podium kunnen bieden.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Ik heb ontzettend veel gereisd voor mijn werk als reisjournalist. Iedere reis, dichtbij of ver weg, zocht ik naar diverse onderwerpen zodat ik reportage kon maken voor bijvoorbeeld Transavia’s inflight magazine Wings, Tip culinair, Veronica magazine én reisvakbladen. Later, toen ik vaste rubrieken voor zwangerschaps- en kindertijdschriften schreef, en er in 2009 economische crisis bij magazine ontstond ben ik als één van de eerste Nederlanders gaan bloggen. Volgens mij bestond het woord ‘bloggen’ nog niet eens. Ik schreef – en dat doe ik nu regelmatig nog – reviews over kinderboeken en speelgoed.
De diversiteit aan onderwerpen waar ik over schrijf en de mensen die ik tijdens mijn werk ontmoet vind ik inspirerend.

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Ik ben zelf dol op gekleurde laarsjes en jurken. Of kleuren echt bij elkaar passen of trending zijn interesseert mij eigenlijk niet, zolang ik het zelf maar leuk vind. Wie wel heel veel over kleur, met name in het interieur, weet is Agnes Haullussy-Zaal, van Liefde voor Kleur. Al heel wat jaren geleden heb ik haar geïnterviewd voor WoonWens magazine en nu ben ik Agnes weer tegengekomen bij OHO. Ik ben benieuwd naar haar antwoorden, dus ik geef het stokje aan haar over.

Lees ook