Open Monumentendagen 11 en 12 september

Gelukkig kunnen dit jaar de Open Monumentendagen doorgaan: op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 openen verschillende monumenten hun deuren voor bezoekers. Iedere bezoeker ontvangt dit jaar een bijzonder cadeautje: de nieuwe Monumentengids.

Toverlantaarn Museum een bijzonder monument

Donderdag bezocht wethouder Rob Opdam het Toverlantaarn Museum Heiloo in aanloop naar de Open Monumentendag. Hier werd hij welkom geheten door vertegenwoordigers van het Museumkwartier in Heiloo. Het Museumkwartier op Landgoed Willibrordus bestaat uit: het archeologisch museum Baduhenna, het Historisch Museum Heiloo, het Toverlantaarn Museum Heiloo en de Verhalenkamer Willibrordus. Tijdens zijn bezoek onderstreepte de wethouder het belang van erfgoed voor de toekomst: “We moeten ook kinderen betrekken bij ons erfgoed en dat kan op plekken zoals het Toverlantaarn Museum Heiloo fantastisch”.

Gratis Monumentengids (2021-2023)

De wethouder overhandigde een exemplaar van de nieuwe Monumentengids aan Martin Vliegenthart, de eigenaar van de toverlantaarncollectie. De nieuwe Monumentengids is uitgegeven door het regionaal comité Kennemerland, met ondersteuning van de gemeente Heiloo. In deze gids staan diverse monumenten uit de regio beschreven. De gids is het hele jaar bruikbaar en deze week gratis af te halen.

Programma

De Open Monumentendag in Heiloo heeft een rijk programma. Natuurlijk is het Museumkwartier te bezoeken, maar er is ook een orgelfietsroute die langs vier orgels in Heiloo gaat. Bij de Witte Kerk is een rondleiding over de begraafplaats en in de kerktoren mogelijk. Reserveren hiervoor is nodig en kan via: reserveren@wittekerk-heiloo.nl.
Het Toverlantaarn Museum verzorgt op 11 en 12 september vanaf 12.30 uur, doorlopend voorstellingen met de toverlantaarn in de Verhalenkamer. Daarnaast openen diverse monumenten in Heiloo en de regio hun deuren.

Meer informatie

Het volledige programma voor de Open Monumentendag staat op een losse kaart die in de monumentengids is bijgesloten. De kaart is samen met de Monumentengids deze week af te halen op het gemeentehuis, in de bibliotheek en bij de deelnemers van het Museumkwartier (Landgoed Willibrord).
Op 11 en 12 september zijn de kaart en de Monumentengids ook af te halen bij de deelnemende monumenten. U kunt ook www.openmonumentendag.nl raadplegen voor meer informatie.

Lees ook