Lezing ‘what the Hack!’ op 14 oktober

Via de Buch hebben wij onderstaand bericht ontvangen.
Het lijkt ons interessant voor ondernemers.

11 t/m 17 oktober is de week van de veiligheid. Vanuit de gemeente wordt een aantal activiteiten georganiseerd, waaronder de lezing van onderzoeksjournaliste Maria Genova over Cybercrime.

 

Maria Genova is onderzoeksjournaliste en ze geeft een interessante lezing over het onderwerp Cybercrime. De presentatie duurt van 10.00 tot 11.30, uur. Deze presentatie is een van de onderwerpen die aan bod komt in de week van de veiligheid (11 t/m 17 oktober).

Cybercrime

Vorig jaar werden meer dan drie miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime. Hoe komt dat en hoe kun je dat voorkomen? Tijdens deze laagdrempelige en interessante sessie vertelt Maria Genova over de nieuwste trucs van hackers waar veel mensen gemakkelijk in trappen. De sessie is interactief, met veel voorbeelden uit de praktijk en er is voldoende tijd voor vragen.

Hoe herken je een vals whatsapp-bericht? Hoe herken je nep e-mailberichten? Sturen hackers ook fysieke brieven? Kan een wifi-deurbel of een beveiligingscamera toegang geven tot alles op je laptop?

 

Maria Genova is bekend van de bestseller  ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en van het jongerenboek ‘What the h@ck!’

Je kunt een prijs winnen als je haar wachtwoord raadt tijdens de presentatie.

Aanmelden graag vooraf

Meld je aan per e-mail: info@castricum.nl t.a.v. team OOV

Lees ook