Drie weken achter elkaar heeft Ondernemend Heiloo een mooie kolom in de Uitkijkpost gehad.

De rubriek De Ondernemer Belicht. Hierin vertellen enkele van onze leden (we laten in de rubriek zzp’ers aan het woord) hoe het hen de afgelopen periode is vergaan.

Lees deel drie via de online Uitkijkpost: https://www.uitkijkpost.nl/reader/22136#p=6

Of in zo:

De Ondernemer Belicht

Bij ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO) zijn zeer diverse ondernemers aangesloten; van grote bedrijven tot zzp’ers. OHO probeert altijd – dus ook tijdens de coronaperiode – de lokale ondernemers te steunen en te adviseren. In deze rubriek ‘De Ondernemer Belicht’, een samenwerking tussen het Herstelfonds en Ondernemend Heiloo, gaan we de komende periode zzp’ers belichten. Hoe is de kleine zelfstandige in Heiloo de afgelopen periode doorgekomen.

  • Liesbeth van Zelst-Oud

Liesbeth is geboren en getogen in Heiloo. Zij is in 2015 gestart met haar eigen bedrijf als zelfstandig reisagent, een Travel Counsellor. Liesbeth neemt met plezier al het zoekwerk en geregel voor iedere vakantie van haar klanten uit handen. Zij neemt de tijd om online of thuis bij klanten goed te luisteren naar de vakantiewensen. Zo kan zij de mooiste droomreis samenstellen of gewoon een heerlijk weekje weg boeken. Zelf vat zij het zo samen: Wat Reisadvies van Lies eigenlijk verkoopt? De mooiste herinneringen! Ik ontzorg mijn klant, regel bijna alles (denk aan o.a. visum, inentingen en PCR testen), de klant hoeft alleen nog even de koffer in te pakken.”

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Eerlijk is eerlijk: de afgelopen periode was erg zwaar. Alle boekingen die ik had gemaakt voor mijn klanten zijn, op een enkele na, geannuleerd. Alle klanten hebben een SGR Corona-voucher gekregen en die zijn ofwel gebruikt ofwel (worden) uitbetaald. Ook dat regel ik allemaal voor mijn klanten. Omdat Travel Counsellors is aangesloten bij het ANVR en SGR geven wij zelf deze vouchers uit en lopen mijn klanten dus geen financieel risico. Na al deze administratieve rompslomp had ik ineens meer tijd. Die tijd heb ik gebruikt om webinars en online trainingen te volgen over diverse bestemmingen: van Jamaica tot IJsland en van Nieuw Zeeland tot Spanje & Portugal. Ik ben nu veel actiever op social media en ik heb ook creatieve ideeën, om bijvoorbeeld lokaal te gaan samenwerken. Daarvoor moet de reiswereld eerst weer een beetje op gang komen. Dus die ideetjes houd ik nog even voor mezelf…”

Wat ga je doen op ‘de dag dat alles weer mag’?

“Reizen natuurlijk!! Wat zou ik het heerlijk vinden om weer een nieuw land of een gebied van een land te gaan ontdekken. Genieten van de landschappen, andere culturen, lokale keuken etc… Ik kan bijna niet wachten.”

Website: www.reisadviesvanlies.nl

  • Marco van Tongeren

Marco is eigenaar van Forza ! Massage & Training. Hij is sportmasseur en geeft stoelmassages bij bedrijven. Een stoelmassage vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. Marco werkt daarnaast parttime als preventiemedewerker (healthchecks)  voor een grote arbodienst. En hij is trainer bij de Limmerijsclub en de marathonselectie Haarlem .

  • Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen ?

“Tijdens de eerste lockdown heb ik online adviezen gegeven met betrekking tot thuiswerken. Als ik het vertel lijkt het vanzelfsprekend, maar mensen hebben de tips toch nodig. Bijvoorbeeld om regelmatig het zitten en staan af te wisselen. Dat hoeft niet eens achter een echt zit-stabureau. Plan die afwisseling in bij je werkzaamheden en ga dus soms zittend werken en dan weer staan achter je bureau. Je kunt ook een statafel gebruiken als je geen in hoogte verstelbaar bureau hebt. Je houding afwisselen is echt belangrijk. Ik ben nu bezig om instructiefilmpjes te maken met oefeningen voor de thuiswerker, voor later dit jaar. Verder waren in de lockdown de contactberoepen niet toegestaan, dus mijn werk als masseur en als preventiemedewerker kwamen stil te liggen. Gelukkig kon ik bij de afdeling medisch secretariaat extra ondersteuning geven.”

  • Wat ga je doen op de dag dat alles weer mag.

“Familie en vrienden uitnodigen en een groot tuinfeest geven. We hebben nog wat feestjes tegoed!”

Website: www.forzamassage.com

 

Ben je ondernemer in Heiloo en wil je meer weten of lid worden van Ondernemend Heiloo? Alle informatie is te vinden op www.OndernemendHeiloo.nl.

 

Tekst: Marije Smit / www.schrijfSter.com

 

 

 

 

Lees ook