Lastige en positieve periode

Henry van Zijl van Wizzwizz vertelt ons zijn ondernemersverhaal in coronatijd: het is een lastige en positieve periode.

“In de afgelopen maanden van corona hebben we een totale productiestop gekend en een langzame weder opstart (GGZ-NHN). Een zeer beperkte afname door de groothandels voor kinderdagverblijven en primair onderwijs. De rechtstreekse verkoop kwam bijna geheel stil te liggen. Kopzorgen en slapeloze nachten. Twee weken aan het brainstormen geweest hoe nu verder. Het productieproces en onze afzetmarkt bekeken. De behoefte geïnventariseerd.

Hieruit bleek dat er veel meer behoefte aan vernieuwend kindermeubilair is  dan houten speelgoed (wat meer als aanvulling wordt gezien op het geheel). Het proces van speelgoedproductie is verbeterd en verder geautomatiseerd. Naast het speelgoed maken we nu ook kindermeubilair. Daar hebben we de afgelopen periode veel tijd en energie in kunnen steken ( ieder nadeel heeft een voordeel).

Het gevolg hiervan is dat we nu een zestal producten in twee kleurvarianten produceren en een samenwerking met een groothandel zijn aangegaan.

De toekomst zien we rooskleurig, maar kwetsbaar in. De behoefte is er wel, maar 1 corona besmetting bij de GGZ-NHN en de productie ligt volledig stil. Vandaar dat we daarmee nog wel bezig zijn met alternatieven.”

Lees ook