Creatief zijn in coronatijd

Yvonne Ten Bruggencate van The Best of Me Fotografie vertelt haar ondernemersverhaal in coronatijd:

“Coronatijd was echt ‘klap in het gezicht’ voor velen denk ik.
Mijn agenda was in een keer leeg voor de komende 10 weken. Ik heb mij zelden zo verslagen en onthand gevoeld.
Contact met mensen kon niet ivm de quarantaine maatregelen en dat is nu juist wat ik als fotograaf doe: mensen fotograferen.
Alle shoots verschoven, dat bleek later nog een aantal keer te moeten.
Ik heb bruidsparen die hun grote dag in rook op zagen gaan, zo goed mogelijk begeleid en gekeken wat er op termijn wel mogelijk was.

Bollenvelden en katten

In de tussentijd ben ik gaan vastleggen wat er om ons heen gebeurde. De stilte op straat, lege schoolgebouwen en fietsenrekken, leeg station, lege winkels, de strepen die overal op de vloer verschenen.
En zo kwamen daar ook katten voorbij die ik op straat tegenkwam. Dat was zo gaaf. Wat een leuke reacties heb ik daarop gehad!
Daarna over de bloeiende bollenvelden gevlogen met mijn drone en voor iedereen die binnen moest blijven vastgelegd hoe de wereld om ons heen ondanks alles gewoon tot bloei kwam.
Ik kan niet zonder mensen, dus besloot ik mensen achter het raam van hun woning te fotograferen, of op hele grote afstand in hun tuin.
Daar heb ik echt van genoten. Vooral van de bijbehorende verhalen. Mensen snakten echt naar een praatje.
Het vastleggen van een tijdsbeeld en wat het met mensen doet als hun wereld ineens volledig op zijn kop staat.

Uit al die shoots kwamen nieuwe opdrachten!

Shoots van huisdieren, shoots voor ondernemers die deze tijd aangrepen om voor zichzelf te beginnen of het roer om te gooien. Kraam-reportages achter het raam en langzaam aan ook weer families, lekker buiten in de open lucht.
Nu is het drukker dan ooit tevoren. Ik merk dat de markt voor mij is veranderd. Mensen zijn zich bewuster van wat er wel is.
Grijpen de kans aan om nu gezinsfoto’s te maken en tijd met elkaar door te brengen in Nederland nu ze niet op vakantie gaan.
Bruiloften die kleiner en intiemer worden en hierdoor misschien wel nog waardevoller.

Mijn bedrijf staat sterker dan ooit en ik ben al mijn klanten heel dankbaar voor het vertrouwen en de waardering die ik krijg van hen.
Ik had niet gedacht dat corona zo’n impact zou hebben op ons, onze samenleving, op alles wat we doen.
Met een gezond lichaam en een flexibele geest is veel mogelijk.
Blijf gezond!”

Lees ook