Tijdens de feestelijke verkiezingsavond was het thema ‘verbindend’ duidelijk voelbaar. Alle genodigden van onze ondernemersvereniging waren gezellig met elkaar in gesprek, genoten zichtbaar van de diverse gerechten van restaurants uit Heiloo, reageerden zeer positief op de lancering van de verfrissende huisstijl en website van Ondernemend Heiloo én zijn enthousiast over de winnaars.

Dit zijn de winnaars van de Ondernemingsverkiezing 2018:

 • Ondernemingsprijs – West Trading B.V.
 • Ondernemersprijs – Pepijn Warnars van RUW072
 • Rabobank In de Kijkerprijs – De Groene Reiger van Dorien Kotterman
 • Publieksprijs – Queen in Black van Inge Kracht

Dit vindt de jury over…

Ondernemingsprijs voor West Trading B.V. – “De jury is onder de indruk van de gepassioneerde wijze waarop dit bedrijf al decennia lang, op velerlei wijze verbindingen weet te leggen in tijd, in kennis, in duurzaamheid, in netwerken en naar haar medewerkers toe. Lokaal minder opvallend door haar met name internationale karakter, weet dit bedrijf een uniek Heiloos bedrijf te blijven, dat zich ook verbonden voelt met deze gemeenschap.
Tijd voor de jury om dit wellicht minder bekende, maar tegelijk unieke Heiloose bedrijf volop in de schijnwerpers te zetten. Pim Westerwal en zijn team: West Trading B.V. is de winnaar van de Ondernemingsprijs 2018 van Ondernemend Heiloo Ondernemersvereniging.”

Ondernemersprijs voor Pepijn Warnars van RUW072 – “Een geboren en getogen ondernemer uit Heiloo, verbonden aan klanten in deze omgeving. De jury is onder de indruk van de verbinding die deze ondernemer weet te leggen met zijn passie. Een ondernemer die kansen ziet om te groeien. En waar de grens ligt bij de persoonlijke verbinding met de oorsprong van zijn product en ambacht, zijn klanten aan zich wil blijven binden vanuit inspireren en meedenken in een oplossing voor hun situatie.
De jury heeft gemeend als winnaar van de Ondernemersprijs ‘Kleine onderneming’ 2018 aan te wijzen de ambachtelijke ondernemer die zich richt op meubels en interieurs op maat: Pepijn Warnars van RUW072.”

Rabobank In de Kijkerprijs voor De Groene Reiger van Dorien Kotterman – “De jury heeft kennisgemaakt met een ondernemer die van verbinden haar niet alledaagse bedrijfsmodel heeft gemaakt. Die als zelfstandige zonder personeel een grote impact weet te realiseren en dat doet langs de weg van co-creatie. Verbinden met overheden, bedrijfsleven zoals projectontwikkelaars, vrijwilligers en belanghebbenden. Ze noemt zichzelf ‘groen-concept’ ontwikkelaar: ze steekt haar nek uit om vanuit een idee te komen tot tastbare resultaten en dat doet ze samen, zodat allen erbij winnen. Ze is pas tevreden als het idee ook aan de realiteit verbonden is.
Met voorbeelden als ‘Groenspoor’, ‘Groene Brug’ en ‘Bio Border’ kent de jury met overtuiging de Rabobank In de Kijkerprijs toe aan Dorien Kotterman van De Groene Reiger.

Publieksprijs voor Queen in Black van Inge Kracht
De stemmen voor de Publieksprijs 2018 gingen in de laatste week voor sluiting van de stemcomputer met grote getalen naar Queen in Black van Inge Kracht.
De top 10 – op alfabetische volgorde – zag er als volgt uit:

 • Bolten Verf en Wand
 • Cultuurkoepel Heiloo
 • Di Fiorentina
 • Kim’s Haarsalon
 • Pauze mediation
 • Queen in Black
 • RUW072
 • The Best of Me – Fotografie
 • TomTrade
 • Warenhuis ’t Loo t.h.o.d.n. HEMA Heiloo

 

Foto impressie

Lees ook