Ondernemingsprijs 2018 in de Uitkijkpost

Al wekenlang leefden diverse ondernemers in Heiloo toe naar de prijsuitreiking van de Ondernemingsverkiezing. Zaterdag 15 december was het dan zover. In de sfeervolle Cultuurkoepel werden alle Ondernemend Heiloo-gasten ontvangen en getrakteerd op culinaire specialiteiten van restaurants uit Heiloo. Er was entertainment van hoog niveau, met steltenlopers en een spectaculaire lichtshow, en de nieuwe huisstijl en website van Ondernemend Heiloo werd gelanceerd.

Spannende avond

De feestelijke avond van de ondernemersvereniging was natuurlijk extra spannend voor de genomineerden. De OHO-bestuursleden Rob van der Wal en Thijs Smit hadden de presentatie op het podium in handen en zij bouwden de spanning mooi op. Als eerste werden de tien ondernemers waar het meest op gestemd is (ook via de Uitkijkpost) in het zonnetje gezet en kon Inge Kracht van Queen in Black de Publieksprijs op het podium in ontvangst nemen.

Erik Minnema, van Rabobank Noord-Kennemerland: “Met voorbeelden als ‘Groenspoor’, ‘Groene Brug’ en ‘Bio Border’ kent de jury met overtuiging de Rabobank In de Kijkerprijs toe aan Dorien Kotterman van De Groene Reiger.”

Na het inwisselen van de prachtige sculpturen van Heilooër kunstenares Ditta Engel door de prijswinnaars van vorig jaar, ging de Ondernemersprijs naar Pepijn Warnars van RUW072 en de Ondernemingsprijs naar West Trading B.V.

Verbindend

Het thema van dit jaar was ‘Verbindend’ en de juryleden (Mireille Kaptein, Cindy van der Peet, Fred Dellemijn en Erik Minnema) beoordeelden deze ondernemers, na een pitch, tot dé winnaars.

West Trading is de specialist in bekledingsstoffen, waarover dit werd gezegd: “Tijd voor de jury om dit wellicht minder bekende, maar tegelijk unieke bedrijf uit Heiloo volop in de schijnwerpers te zetten. Pim Westerwal en zijn team West Trading B.V. is de winnaar van de Ondernemingsprijs 2018 van Ondernemend Heiloo Ondernemersvereniging.” De inmiddels bekende sculptuur van de Ondernemingsprijs prijkt dus het komend jaar op De Droogmakerij 43 bij West Trading. Een trotse Pim Westerwal: “Wij zijn blij en gelukkig met de Ondernemingsprijs. Ik had het niet verwacht! Ik wil mijn vader bedanken. Mijn vrouw, en het hele West Trading team.”

De Ondernemersprijs werd door burgemeester Romeyn overhandigd aan de enthousiaste Pepijn Warnars, een geboren en getogen ondernemer uit Heiloo. De jury is onder de indruk van de verbinding die deze ambachtelijke ondernemer weet te leggen met zijn passie voor meubels en interieurs op maat. Lichtelijk overdonderd maar zichtbaar trots reageerde Pepijn op het podium met: “Ik wil iedereen bedanken, ik had dit niet verwacht. 2018 Heeft een prachtig einde gekregen en we hebben heel veel zin in 2019. De Ondernemersprijs is een kers op de taart.”

25 jaar

Er werd tijdens de Ondernemingsverkiezing ook alvast vooruit gekeken naar volgend jaar, als Ondernemend Heiloo 25 jaar bestaat. Dit jubileum werd alvast gevierd met de presentatie van een verfrissende huisstijl en nieuwe website. Er heeft zichtbaar een nieuwe en kleurrijke wind door de vereniging gewaaid… Op naar de volgende 25 jaar!

Er werd geproost op de blije winnaars.

Winnaars 2018 Ondernemingsverkiezing van Ondernemend Heiloo:

  • Ondernemingsprijs – West Trading B.V.
  • Ondernemersprijs – Pepijn Warnars van RUW072
  • Rabobank In de Kijkerprijs – De Groene Reiger van Dorien Kotterman
  • Publieksprijs – Queen in Black van Inge Kracht

Tekst: Marije Smit
Fotografie: Iwan Bronkhorst

Lees ook