´Zichtbaar zijn´ in RAM

In iedere editie van Regio Alkmaar Magazine (RAM) staat een OHO-reportage. In nr 4 – 2018 hebben we het over de verbinding tussen ondernemers in Heiloo aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Het artikel is online te lezen via regioalkmaarmagazine.nl/zichtbaar-zijn.

Of hier bij Ondernemend Heiloo:

Zichtbaar zijn

Een ondernemersvereniging is een platform waar ondernemers netwerken en waar kennis en ervaring worden gedeeld, vergroot, verbreed en/of verdiept. Ondernemend Heiloo (OHO) is een levendige, vooruitstrevende club met ruim 250 ondernemers die er voor elkaar zijn en elkaar verder willen helpen. We zetten het samenwerken binnen OHO graag eens om naar een praktijkvoorbeeld.

Pepijn Warnars is eigenaar van RUW072, een ambachtelijk bedrijf voor meubels en interieur op maat. De werkplaats en showroom zijn te vinden op de Boekelermeer Heiloo.
Vraag: Sinds wanneer ben je lid van OHO? Pepijn: “In september 2016 kreeg ik de sleutel van De Droogmakerij 31C, maar ik ben al veel langer lid van de ondernemersvereniging. Ik zat in de aannemerij en zodoende kwam ik al zo vaak mogelijk naar de netwerkbijeenkomsten van Ondernemend Heiloo. Ik merkte dat mijn hart meer ligt bij de meubel- en interieurbouw en daarom ben ik met RUW072 gestart.”

Derde vrijdag van de maand

De actieve vereniging heeft betrokken ondernemers en dus spreken veel leden elkaar bij bijvoorbeeld de maandelijkse netwerkbijeenkomst. “Rondom de overgangsperiode naar RUW072 ging ik samen met een groepje jonge ondernemers altijd naar de OHO-bijeenkomst op de derde vrijdag van de maand. Vaste prik in de agenda. Gezellig met elkaar bijpraten. Helaas schiet het er tegenwoordig steeds vaker bij in om naar de netwerkbijeenkomst te gaan, omdat het op het bedrijf dan te druk is. Juist in die informele setting heb ik goede contacten op gedaan en ontstaan er samenwerkingen.

Ik ben een Heilooër en ik ken dus al veel mensen, maar tijdens een bijeenkomst van OHO spreek je elkaar net even zakelijker. Mede dankzij zo’n bijeenkomst, en een vroegere vriendschap met Bob, heb ik alles rondom de Bromshop gedaan. Het was de overgangsperiode van mijn twee bedrijven. Ik kon de verbouwing doen én ik heb het interieur gedaan.”

Voor Culinair Heiloo

Bobs Bromshop werd in 2014 winnaar van de Publieksprijs tijdens de Ondernemingsverkiezing van OHO. Het thema was samenwerken en daar weet Pepijn alles van. “Toen Culinair Heiloo er aan kwam ben ik bij Herberg Jan binnen gelopen. Ik kende eigenares Marjolein Bosch al een beetje via, via én door OHO. Ik heb voorgelegd of ik ze tijdens het event kon sponsoren met meubilair. De statafels en lange, houten tafel waar men tijdens Culinair Heiloo met 22 personen aan kon zitten, werden enthousiast ontvangen. Mijn meubels werden binnen Heiloo nog meer zichtbaar én ik werd gevraagd om het terrasmeubilair voor Herberg Jan te maken. Het volgende jaar vroegen ze mij ook weer voor Culinair Heiloo en was het verhaal dus omgedraaid. Ik maakte nu in opdracht de houten meubels.”

Houten meubels
Recent werd RUW072 ingeschakeld naar aanleiding van het meubilair op het terras van Herberg Jan. “Het fijne aan de houten meubels op het terras is, dat ze goed zichtbaar zijn. De eigenaar van het nieuwe restaurant De Kamer was gecharmeerd van de terrasmeubels bij Herberg Jan en vroeg mij om een houten buitenbank te maken. Zo rolt het balletje steeds verder, in Heiloo maar ook naar Amsterdam, Alkmaar (ik mocht meewerken aan Culinair Alkmaar) en Bergen.”

Lees ook