Groei Picturae Heiloo door overname

Picturae uit Heiloo heeft het bedrijf MicroFormat Systems uit Lisse overgenomen. Picturae heeft alle aandelen van MicroFormat Systems in bezit.

Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in digitalisering en online beheer van documenten en archieven op basis van de zogeheten one-shot systematiek. Met geavanceerde foto-opnames worden kwalitatief betere resultaten bereikt dan met traditionele lijnscanners.

Spraakmakende projecten van Picturae zijn o.a. de digitalisering van de brieven van Van Gogh voor het Van Gogh Museum, het online toegankelijk maken van de boeken uit de Ritman Bibliotheek, het digitaliseren van de historische notariĆ«le akten voor het Stadsarchief Amsterdam en het digitaliseren van kranten en boeken voor de Koninklijke Bibliotheek. 

Internationaal maakt Picturae naam met Herbarium-digitaliseringsprojecten voor o.a. het Naturalis Biodiversity Center, het Smithsonian Natural History Museum en de Plantentuin Meise. Bij deze projecten worden vele miljoenen opnamen gemaakt.

MicroFormat Systems hanteert soortgelijke technieken en processen en heeft een zeer sterke positie in Nederland met o.a. de Metamorfoze opdrachten en is ‘preferred supplier’ van zowel het Nationaal Archief als de Koninklijke Bibliotheek. 

Met het samengaan van deze twee bedrijven ontstaat een unieke dienstverlening, door het combineren van de beste processen, apparatuur, kennis en ervaring.

Bron: Beatfm / Picturae.nl

Lees ook

Praat mee!