TG Lining en Di Fiorentina winnen prijzen Ondernemend Heiloo

HEILOO – TG Lining is de winnaar van de Ondernemingsprijs van Ondernemend Heiloo. Di Fiorentina is door de jury gekozen tot de innovatieve jonge onderneming van Heiloo en daarmee de winnaar van de In de Kijkersprijs.

Dit werd vrijdag 13 december door Fred Dellemijn bij Brasserie In ’t Groen bekend gemaakt. Deze avond was er een feestelijke bijeenkomst van Ondernemend Heiloo die in het teken stond van ‘Vooruit’.  En  ‘Vooruit’, dat willen en gaan deze winnaars, zo concludeerde de  onafhankelijke vakjury.

In deze hoogwaardige en zorgvuldig gekozen vakjury hadden Erik Minnema (directeur bedrijven en private banking Rabobank Noord Kennermerland), Henk Smit (accountant), Fred Dellemijn (wethouder gemeente Heiloo), Thijs Pennink (Kamer van Koophandel Noord-Holland)  en Annemarie Spaans (mediadeskundige en directie Heiloo-Online) plaatsgenomen.

Ondernemingsprijs

Een onderneming die fysieke routeleidingsproducten voor slechtzienden en blinden  ontwikkelt en produceert om zelfstandige deelname in de maatschappij te bevorderen, dat is TG Lining. Daarnaast verzorgt TG Lining inrichtingsplannen voor de openbare-en publieke ruimten, met als doel dat mensen met een visuele beperking zich veilig en zelfstandig door deze ruimten kunnen bewegen. TG Lining is marktleider: de eerste aanbieder van geleidelijnen en klanktegels in de markt en de enige organisatie die van A t/m Z het hele traject aanbiedt. De website geeft hiervan een goed inzicht. TG Lining is continue bezig  met innovatie samen met de gebruikers , inrichters en ingenieurs ontwikkelt zij producten die geschikt zijn voor de markt. Ze zijn recent een nieuw traject gestart, zij willen hun “lijnen” tot slimme lijnen maken. Producten waarover goed is nagedacht en in ontwikkeling blijven, voor de toekomst, waarbij toekomstige mogelijkheden  aanwezig zijn buiten Nederland. TG Lining is een winnaar waarop vooruitgang niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk van toepassing is. Vooruit gaan en  de mogelijkheid bieden om vooruit te komen, is de drijfveer. Kortom, TG Lining is een terechte winnaar.

In de Kijkersprijs

De In de Kijkersprijs is dé prijs voor de waardering voor een jong en innovatief bedrijf.  IJssalon Di Fiorentina is dat jonge en innovatieve bedrijf. Bij de In de Kijkersprijs  staan innovatie en creativiteit centraal. De jury over Di Fiorentina: ‘Het beleven van vooral “IJS” zoals de Italianen het zo goed kunnen. Het is meer dan alleen het verrukkelijke “IJS”. Het is de beleving het aanschouwen van al dat IJS, afgestemd op smaak en kleur. Verleidelijk opgesteld, in niet zomaar een vitrine, volgens Ed van Baar. Het is een ontmoetingsplaats geworden voor Heiloo. Het ijsassortiment wordt door de medewerkers met beleving in de zaak gemaakt en verkocht. De toekomst geeft zeker mogelijkheden, met het “IJS” en haar beleving.

 

Reden
Ondernemend Heiloo organiseerde dit jaar voor de tweede keer de Ondernemingsprijs en de In de Kijkersprijs. Met deze prijs wil de vereniging  het ondernemerschap op een positieve manier onder de aandacht brengen. Ook in deze economische situatie. Daarnaast is Heiloo veel leuke en interessante ondernemingen rijk die door deze prijs onder de aandacht van leden van de vereniging en inwoners van Heiloo worden gebracht. De Ondernemingprijs onderstreept ook de betrokkenheid die de ondernemers met elkaar hebben. Niet alleen door elkaar voor te dragen, ook door elkaar business te gunnen.

Stemmen
Voor zowel de Ondernemingsprijs als voor de In de Kijkerprijs  werd flink gestemd. Zelfs een keer zoveel als vorig jaar. De jury is verheugd over de belangstelling voor het bedrijfsleven van Heiloo.

Prijs
De winnaars werden beloond met een bronzen beeld van Heilooër kunstenaar Ditta Engel en natuurlijk met de eeuwige roem. Erkamp Projectservice won de ondernemingsprijs vorig jaar en mocht wisseltrofee overdragen aan TG Lining, die nu een jaar lang de wisseltrofee vol trots in het bedrijf mag presenteren. Op de wisseltrofee  wordt de naam van de winnaar genoteerd. Deze naam zal op de sokkel gegraveerd blijven, waardoor er een historie van winnaars van deze prestigieuze prijs ontstaat. De In de Kijkersprijs is eveneens van Ditta Engel en staat symbool voor ondernemerschap.

Lees ook

Praat mee!