Heiloo rondt werkzaamheden aanleg glasvezetnetwerk formeel afHeiloo, 19 december 2013

Heiloo rondt werkzaamheden aanleg glasvezetnetwerk formeel af

En optimaliseert het gebruik ervan met nieuw project

Op zaterdag 28 december om 12.30 uur rondt gemeente Heiloo de werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk door Reggefiber, officieel af. Tegelijk geeft wethouder Jacob Ouderkerken van Heiloo dan samen met Reggefiber ‘het stokje formeel door’ aan het project van de Regio Alkmaar: ‘Thuis in de Toekomst’. Wij nodigen u graag uit om bij dit moment aanwezig te zijn.

Op zaterdag 28 december van 10.00 tot 16.00 uur kunnen inwoners en ondernemers, in een grote tent op het Looplein in Heiloo, via unieke demonstraties kennismaken met het project ‘Thuis in de toekomst’ en de voordelen van glasvezel.

Nieuwe digitale diensten ‘voor thuis’ in Heiloo

Heiloo is de enige gemeente in de regio Alkmaar waar Reggefiber in de hele gemeente het netwerk heeft aangelegd. Inmiddels profiteren al veel inwoners van de voordelen van het netwerk voor internet, telefoon en televisie. Vanaf 28 december gaat Heiloo met het project ‘Thuis in de toekomst’ het netwerk ook inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe digitale diensten. Zorg op afstand is één van de mogelijkheden. Ook thuiswerken, leren, winkelen en gamen wordt eenvoudiger en veiliger via het glasvezelnetwerk.

Regionaal project

Met het project Thuis in de Toekomst zetten de acht gemeenten van de Regio Alkmaar in op de ontwikkeling van digitale diensten die ervoor zorgen dat de inwoners ook in de toekomst verzekerd zijn van alle mogelijkheden om thuis digitale diensten te ontvangen. Want Nederland vergrijst, en tegelijkertijd nemen de bezuinigingen in de zorg toe. Langer zelfstandig thuis wonen is dan ook steeds vaker een oplossing, ook voor Noord-Hollandse ouderen. Gevolg hiervan is dat het aantal mogelijkheden om gebruik te maken van zorg op afstand toeneemt. Bijvoorbeeld een doktersconsult via de webcam, coaching op afstand en een camera die hulpdiensten alarmeert als er lange tijd geen beweging in een woning is.

Heiloo bijt het spits af voor dit regionale project omdat het glasvezelnetwerk in de hele gemeente is aangelegd. ‘Thuis in de toekomst’ voert Heiloo samen met ondernemers, organisaties en instellingen in Heiloo uit. Vanaf 28 december werken deze partijen samen om een platform te
ontwikkelen voor digitale diensten ‘voor thuis’.

Planning

Naar verwachting kunnen inwoners in Heiloo vanaf halverwege 2014 gebruik maken van het digitale dienstensysteem. Wanneer de andere gemeenten in Regio Alkmaar het systeem gaan gebruiken is op dit moment nog niet bekend.

Vragen van inwoners

In het pand waar nu de glasvezelwinkel is gevestigd  (Heerenweg 42a, Heiloo) kunnen mensen vanaf januari terecht met vragen en/of suggesties voor het project Thuis in de Toekomst.

Voor meer informatie over het project en activiteiten van de winkel kunnen mensen vanaf januari terecht op de website www.thuisindetoekomst.nl

Lees ook

Praat mee!