Hoe ziet Heiloo eruit in 2030?

De gemeente Heiloo denkt na over de toekomst. Dat doet zij niet alleen Samen met inwoners, ondernemers en organisaties zet Heiloo de lijnen uit naar de toekomst. Volgend jaar staat in het teken van het ontwikkelen van een gezamenlijk toekomstbeeld voor Heiloo.

Hoe ziet Heiloo eruit in 2030?
Sporten met de spelcomputer of op het sportveld? Boodschappen doen in ’t Lo of met internet vanuit huis? Hoogbouw of houden we het bij punthuisjes? Gaat u in 2030 nog naar het gemeentehuis of komen de medewerkers uw nieuwe paspoort op uw werk afleveren? Hoe ziet Heiloo er in 2030 eigenlijk uit? Deze vragen spelen een rol bij het maken van een toekomstvisie. “De wereld verandert en wij veranderen mee”, zegt de gemeente.

Beelden
“Om te weten waar we naartoe gaan, moeten we eerst weten waar we vandaan komen” aldus burgemeester Hans Romeyn. “Daarom vroegen we een groep kunstenaars op zoek te gaan naar de ware aard van Heiloo.” Hun beelden zijn vanaf 22 december tot 13 januari te zien in de Witte Kerk op de tentoonstelling: ‘Verleden, heden en toekomst van Heiloo.’

Meedoen
Alle inwoners, organisaties en ondernemers van Heiloo worden opgeroepen om mee te denken over de toekomst van het dorp. Het gaat immers over hun dorp, en hun toekomst. Vanaf begin volgend jaar informeert de gemeente inwoners via de website www.heiloo.nl/toekomstvisie2030 en gaat ze met inwoners in gesprek via social media als Facebook en Twitter (#2030heiloo).
“We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat kan via social media, maar mensen kunnen ook rechtstreeks in contact komen met de gemeente tijdens bijeenkomsten om hun idee├źn kenbaar te maken. Hou daarvoor begin volgend jaar de website van de gemeente en De Uitkijkpost in de gaten.” Aldus burgemeester Hans Romeyn.

Lees ook

Praat mee!