Ruim 2000 gewipte tegels in Heiloo

De gemeente Heiloo nam dit jaar deel aan het NK Tegelwippen, waarbij is geprobeerd om zo veel mogelijk tegels te vervangen voor groen. Veel Heilooers deden mee: gezamenlijk hebben ze 2159 tegels vervangen door groen.

Meer groen voorkomt wateroverlast, biedt meer koelte op warme dagen, en houdt het water vast bij droogte. Daarom heeft de gemeente én een groot aantal enthousiaste inwoners zich ingezet voor het NK tegelwippen. Iedereen kon meedoen. Deelnemers vervingen tegels in de tuin door groen. Wie gebruik maakte van de tegelophaalservice kreeg er een zakje botanische bloembollen voor terug. Daarmee konden ze gelijk een start maken met het vergroenen. Komend voorjaar zien de inwoners het prachtige resultaat ervan.
Meer groen
Een versteende omgeving en tuininrichting zorgt in de bebouwde omgeving voor problemen. Zoals hittestress en wateroverlast. Door tegels te vervangen door groen, is de grond juist beter aangepast op het veranderende klimaat. Daarnaast wordt de leefruimte voor planten en dieren vergroot. En het draagt bij aan een gezondere en mooiere gemeente: daar gaan we samen voor!
Tegelstand
Tijdens het NK Tegelwippen is gemeten hoeveel bestrating plaats heeft gemaakt voor groen. Er is dit jaar een record behaald: landelijk hebben maar liefst 2,8 miljoen tegels ruimte gemaakt voor groen. Dat zijn 40 voetbalvelden aan oppervlakte. Gemeente Heiloo is heel blij dat zo veel inwoners hebben meegedaan en is trots op het aantal van 2159 verwijderde tegels. Volgend jaar gaat Heiloo weer meedoen. Dan loopt de uitdaging van 21 maart t/m 31 oktober.

Lees ook