Ondernemer belicht: Tim van der Zel

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Ik ben nu bijna 4 jaar eigenaar en chef-kok van restaurant RAILS in het mooie stationscentrum. Normaal gesproken sta ik samen met onze twee andere koks in de keuken, maar je zult me ook af en toe in de bediening zien. Bij ons staat ‘de echte avond uit’ nog helemaal centraal. Qua stijl kan je denken aan de Franse keuken, maar altijd met een moderne eigen twist. Daarnaast verzorgen we ook graag cateringen en private dinings.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Geloof in je eigen ideeën en wees niet bang om soms iets op een hele andere manier aan te pakken.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Wij vinden het belangrijk om veel samen te werken met lokale ondernemers. Zo organiseren we onder andere bier tastings met Café de Wit, doen wij mee aan de Heilooër wijnroute, komen onze kazen van Kaashuis Tromp, heeft Ruw072 deze zomer een prachtige bank voor het terras gemaakt en zijn de bloemetjes op tafel van Bloemen bij Kim.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Vier jaar geleden waren wij eigenlijk nog helemaal niet met een eigen restaurant bezig. Toevallig zag ik op Facebook dat dit pand (toen was het nog Teesti) vrij kwam en daarna is de trein vrij snel gaan rijden. Eind augustus – vlak voor onze bruiloft – schreven we het ondernemersplan, op huwelijksreis in Bali hebben we de vergunningen aangevraagd en in november kregen we de sleutel. Een rollercoaster waar we nog geen moment spijt van hebben!

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Ik geef het stokje graag door aan een andere ondernemer uit het stationscentrum, namelijk Nico van Plaza Cinco.

 

Lees ook