Ondernemer belicht: Willeke Meijer

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Ik houd mij bezig met HR-advies en dan met name gericht op het onderbouwen van HR-beslissingen aan de hand van data. Dit heet People Analytics. Voor mij komen mijn HR-achtergrond en mijn economiestudie bij elkaar. Het is nog een betrekkelijk nieuw vakgebied, maar binnen marketing en finance past men al langer analytics toe.
Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Sta altijd open om vragen te stellen aan de andere leden van OHO. Mocht je ergens tegenaan lopen of aarzelingen hebben, dan is het altijd fijn om te kunnen sparren met collega-ondernemers, die wellicht ook voor dezelfde keuzes hebben gestaan. De kracht van het netwerk is dan heel groot en dat het dan ook nog gezellig is is mooi meegenomen!
Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Mijn eerste website heb ik samen met Tim Sombroek gemaakt. Voor mij was dit een nieuw traject en hij heeft mij door alle stappen van het traject geloodst. Hier heb ik veel van geleerd.
Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Dat is ook wel een flink onderuit ben gegaan. Samen met een compagnon had ik een start-up, maar dat kwam te langzaam van de grond. Toen ik nog geld had voor 1 maand om mijn hypotheek te betalen ben ik maar uit de BV gestapt, met pijn in mijn hart. Maar als ik langer was blijven hangen was ik waarschijnlijk failliet gegaan… Gelukkig heb ik snel als interimmer weer geld kunnen verdienen en een buffer opgebouwd.
Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Tim van der Zee van Rails, omdat hij het lekkerste restaurant van Heiloo heeft!

 

Lees ook