Ondernemer belicht: Brigitte Pasma

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Mijn onderneming heet Je Bedrijf op Orde. Ik verzorg de administraties en belastingen voor ZZP’ers en geef ze gevraagd en ongevraagd advies.

Dagelijks zorg ik dat de administratie voor mijn klanten wordt bijgewerkt, zodat ze up-to-date cijfers hebben.
Ik doe dit alles via een online boekhoudpakket met een mooi en overzichtelijk dashboard waarin alle belangrijke cijfers staan. Zoals onder andere de omzet, kosten, winst en de te betalen btw.

Ook zorg ik ervoor dat mijn klanten inzicht krijgen in hoeveel belasting ze moeten betalen over hun winst. Zo weten ze wat ze per maand “verdienen”, want helaas is niet al het geld dat je ontvangt van jou. De Belastingdienst wil hier ook graag wat van hebben. Door dit voor mijn klanten te berekenen (vaak 2 keer per jaar), zeker als de winst fluctueert is dit van belang, zodat ze niet later voor verrassingen komen te staan.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Zorg ervoor dat je een goed zakelijk netwerk om je heen hebt, zeker als ZZP’er. En blijf erin investeren, dan kun je sparren met andere ondernemers en ideeën opdoen ook voor je eigen bedrijf. Ik heb ook een goed zakelijk netwerk om mij heen, zodat ik mijn klanten optimaal kan helpen. In mijn netwerk zitten onder andere een verzekeringsadviseur, hypotheekadviseur, notaris en een ondernemers advocaat.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Tijdens de lockdowns, waarin helaas ook ondernemers die dicht bij mij staan werden getroffen, heb ik met twee 2 hiervan (Alexandra van Puur geluk catering en Jose Glas) veel gewandeld, zodat we elkaar steun konden geven in deze moeilijke en rare tijd.
Dit heeft mooie gesprekken opgeleverd en ook mooie bedrijfsmatige ontwikkelingen.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Dat mijn bedrijf in oktober 20 jaar bestaat, dat had ik nooit verwacht. Maar het ondernemerschap ligt mij dus meer dan werken in grote bedrijven.
Na mijn studie heb ik 10 jaar lang gewerkt in de verzekeringsbranche als consultante. Mijn opdrachten bestonden uit het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Iets waar ik ook in mijn eigen bedrijf profijt van heb. Ik ben een groot voorstander van efficiënt werken. Je hebt tenslotte maar 1 keer tijd.

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Jose Glas, vanwege haar optimisme en doorzettingsvermogen en ik waanzinnig trots op haar ben dat ze ondanks de tegenslagen tijdens de corona tijd haar bedrijf zo heeft weten te laten groeien.

Lees ook