Ondernemer belicht: René Knippenberg

Wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Ik ben 12 mei 1997 begonnen bij Vos Makelaardij in Heiloo. Daarvoor gewerkt in Zaandam bij een makelaar. Mijn wens was altijd in de regio te werken waar ik geboren en woonachtig ben. Robert Vos zocht een makelaar en nu zijn we bijna 25 jaar verder. In 2004 heb ik een deel van de aandelen gekocht en sinds 01 januari van dit jaar ben ik volledig eigenaar geworden omdat Robert besloot te stoppen.

Onze werkzaamheden bestaan uit het adviseren en begeleiden inzake aan- en verkoop van onroerende zaken, commercieel vastgoed, nieuwbouw-projecten, taxaties en de huurders en verhuurders markt.
Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Wij hebben een kleinschalig kantoor, korte lijnen, iedereen is op de hoogte wat er speelt, dat werkt prima, zowel voor ons als voor de klant. Duidelijkheid en een heldere communicatie proberen wij na te streven.
Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Wij proberen altijd de lokale ondernemers te adviseren. Dagelijks krijgen wij de vraag of wij nog een schilder, stratenmaker of bijvoorbeeld een goed autobedrijf weten. Veel van mijn vrienden zijn ook ondernemers in Heiloo, dus de keuze is dan makkelijk gemaakt. Verder de borrels met ondernemers zijn gezellig.
Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
De woningmarkt is continu in beweging, waarschijnlijk gaan we de zaak nog wat uitbreiden met meerdere collega’s. Verder kan een “makelaar” ook verhuizen.
Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Ik geef het stokje door aan Robbert Morsch-Kraakman. Hij is volop bezig om zijn eigen bedrijf op te zetten, ik ben benieuwd waar hij allemaal tegen aanloopt!

Lees ook