Ondernemer belicht: Thijs Smit

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?

Ik run, samen met een fijn en deskundig team, Smit & Partners BV Accountants Fiscalisten Adviseurs. Lokaal, betrokken en persoonlijk dat is wat wij belangrijk vinden!

Ik kan natuurlijk vertellen dat wij jaarrekeningen samenstellen en administraties verwerken, maar het allerbelangrijkst bij Smit & Partners vinden wij dat jij als ondernemer kunt doen waar jij goed in bent en dat wij het cijferwerk verwerken. Daarbij geven wij het beste belastingadvies en zijn wij jouw sparring partner.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?

De meeste ondernemers zijn enorm enthousiast over hun bedrijf en delen hun ervaring graag. Leg je oor dus te luister bij een ondernemer in je netwerk. Het klinkt als een simpele tip, maar leer van ervaringsdeskundigen. Zij kunnen je praktijkvoorbeelden geven, waarmee jij stappen vooruit zet in je eigen bedrijf.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?

Lokaal ondernemen vinden wij erg belangrijk, dus natuurlijk bestellen wij ons wekelijkse fruit bij Fa. Liefting, wast APK service onze auto’s, zorgt de Aalsmeers wekelijks voor verse bloemen en verzorgt Rob de Vries dat de tuin er prachtig bij staat. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Leuk weetje: Webreturn heeft onlangs onze vernieuwde website vormgegeven. Daar zijn we blij mee, dus kijk vooral op www.smitenpartners.nl.

Ook als bestuur van OHO proberen wij uit te dragen dat lokaal ondernemen belangrijk is. Betrokken ondernemen dat is wat wij belangrijk vinden. Het is ook niet voor niets dat ik met plezier ‘ja’ heb gezegd tegen een bestuursfunctie van de ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?

Tja, ik denk dat veel OHO-leden wel weten dat ik het accountantskantoor van mijn vader heb overgenomen. Wat hierbij leuk is om te weten is dat Smit & Partners volgend jaar 40 jaar bestaat en dat ons kantoor in Heiloo, aan De Hoefsmid op De Oude Werf, in 2022 al 25 jaar bestaat.

Een meer persoonlijk feitje over mij, is dat ik graag hardloop. Maar dat heeft menig Heilooër vast ook wel eens voorbij zien komen. We lopen met diverse teams al jaren de Dam tot Damloop. Als cijfertjes-man verwoord ik het graag zo: vanaf 2009 lopen we al met een aantal teams de Damloop. Er staan in totaal al 72 finishes op onze naam en hebben we 3.604 km hardgelopen.

In 2018 hebben we een sportieve teamprestatie neergezet met onze deelname aan de Roparun. Dit jaar gaan we weer, dus houdt team 130 Keep on Running in 2022 in de gaten. Dat kan via www.keeponrunning.info.

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?

Aan René Huntelerslag van Falco Networks BV. Het is mijn buurman aan De Hoefsmid en naast dat hij altijd voor een stabiele glasvezelverbinding zorgt, is hij in 2021 lid geworden van OHO. Het lijkt mij leuk als hij meer kan vertellen over wat het bedrijf doet.

Lees ook