De Ondernemer Belicht (in juni)

In juni hebben we nog 3x de rubriek De Ondernemer Belicht in de Uitkijkpost geplaatst.

Bij ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO) zijn zeer diverse ondernemers aangesloten; van grote bedrijven tot zzp’ers. OHO probeert altijd – dus ook tijdens de coronaperiode – de lokale ondernemers te steunen en te adviseren. In deze rubriek ‘De Ondernemer Belicht’, een samenwerking tussen het Herstelfonds en Ondernemend Heiloo, gaan we de komende periode zzp’ers belichten. Hoe is de kleine zelfstandige in Heiloo de afgelopen periode doorgekomen.

  • Marieke de Vries

Marieke is creatief en dat uit zich in haar werk. Zij is de eigenares van La Casa Bella en ’t Glasboetje. La Casa Bella is een onderneming voor gezellige kinderfeestjes en knutselworkshops (denk aan het maken van vogelhuisjes en armbanden). Bij ’t Glasboetje kun je terecht voor cursussen op het gebied van glas-in-lood en Tiffany, je kunt er glas en materialen kopen en natuurlijk maakt Marieke werk in opdracht.

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

“Het was best zwaar. Alle cursussen, workshops en de hobby-groepen werden onderbroken of afgelast. Ik mis het lesgeven en de gezelligheid. Natuurlijk valt ook het missen van de inkomsten niet mee. De webshop heeft wat extra aandacht gehad en het aantal bestellingen is toegenomen. De eerste lockdown heb ik onder andere gebruikt om meer werkplekken te creëren in het atelier. Er zijn bijvoorbeeld schermen geplaatst, zodat iedereen toch veilig kan werken als het weer kan. Daarnaast heb ik mijzelf nieuwe technieken eigen gemaakt en gebruik ik mijn sociale media ook meer een beter. Gelukkig heb ik tijdens de tweede lockdown een aantal mooie opdrachten gehad. Glas-in-lood ramen ontwerpen en maken naar wens van de klant vind ik super mooi om te doen!”

Wat ga je doen op ‘de dag dat alles weer mag’?

“Dan ga ik direct alle geïnteresseerde cursisten zo snel mogelijk inplannen. En natuurlijk ga ik mijn dierbaren knuffelen, lekker weer uit eten en misschien wel op vakantie naar het buitenland. Hoewel Nederland ook een prachtig land is.”

Website: www.glasboetje.nl

  • Marit van Deventer

De eigenaresse van Floraldreams wist als klein meisje al dat ze bloemist wilde worden. Nu is Marit gespecialiseerd in bruidsbloemwerk, evenementen en rouwbloemwerk.

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best pittig vond. Ik maak veel bruidsbloemwerk en begin 2020 had ik contact met bijna 100 bruidsparen, waarvan er maar 24 bruiloften zijn doorgegaan. Na elke persconferentie stroomde mijn email weer vol en kreeg ik huilende bruidsparen aan de telefoon. Hoe blijf ik dan als ondernemer positief? Toen mijn agenda ineens leeg was, heb ik veel tijd besteed aan mijn social media, website, toekomstvisie etc. Gelukkig kwam er een leuk project op mijn pad: een Pop-Up store in het Stationscentrum. Op mijn lijf geschreven en echt weer wat anders. Helaas kwam na 1 dag de strenge lockdown en moesten alle winkels sluiten. In maart kon de Pop-Up store alsnog twee weken open en heb ik mij op een nieuw idee, zijde/kunst boeketten, gericht. Ik had niet durven dromen dat dit zo goed zou uitpakken. Na de Pop-Up store heb ik dit idee verder doorgevoerd, in mijn bedrijfspand aan De Oude Werf. Ik heb nu een showroom, een echte bloemenzee.”

Wat ga je doen op ‘de dag dat alles weer mag’?

“Afgelopen tijd is voor mij een eyeopener geweest waar ik ook positieve dingen uithaal. Maar ik ben blij dat ik de afgelopen weken weer acht bruiloften heb mogen stylen en er staan er dit jaar nog veel op de planning! Als alles weer mag ben ik vast heel hard aan het werk om al mijn lieve bruidsparen de mooiste dag van hun leven te bezorgen.”

Website: www.floraldreams.nl

  • Joop Hofland

Joop is geboren in Alkmaar en woont al meer dan 25 jaar in Heiloo. In maart 2020 begon hij als zelfstandig mediator en adviseur met BOUW DE BRUG, na een lange carrière als belangenbehartiger bij de vakbond. Hij is gespecialiseerd in het helpen van zoeken naar oplossingen bij arbeids- en zakelijke geschillen. Joop: “Ondernemers en medewerkers problemen uit laten praten, zodat ze die niet uit hoeven te vechten. Dat vind ik heel mooi om aan bij te dragen!”

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

“Op 1 maart 2020 startte ik als zzp’er met BOUW DE BRUG. Website op orde en klaar voor de eerste opdrachten. Maar op 15 maart werden we overvallen door de eerste lockdown, waardoor ook live mediation gesprekken onmogelijk werden. Ik had wel ervaring met online vergaderen, maar voor mediation werd dat toen nog weinig gebruikt. Kort daarvoor had ik een gesprek voor een opdracht als adviseur bij een vakbond in de luchtvaart. Dit bleek een geluk bij een corona-ongeluk: door de keiharde klappen die KLM en ook Transavia te verduren kregen, was er veel werk te verzetten. Ook kwamen er nog een aantal adviesklussen voor andere bedrijven op mijn pad.”

Wat ga je doen op ‘de dag dat alles weer mag’?

“Na twee vaccinaties ga ik in ieder geval mijn dochters knuffelen en een strandvakantie met Lilian in Spanje boeken. Maar natuurlijk zet ik vooral de deuren weer wagenwijd open om mensen te helpen met mediation!”

Website: www.bouwdebrug.nl

 

  • Agnes Haullussy-Zaal

Agnes werkt sinds 2004 als interieurstylist en kleurexpert bij haar bedrijf Liefde voor Kleur. Ook is zij erkend Flexa Kleurstylist.

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

“Toen de Corona-crisis begon werd het even helemaal stil, maar na een paar maanden druppelden de verzoeken voor een kleuradvies aan huis weer binnen. Door het vele thuiszitten beseften mensen dat hun interieur wel een opknapbeurt kon gebruiken. Als je de hele dag thuis bent, ga je natuurlijk anders naar je interieur kijken. Mensen wilden ineens ook meer kleur in hun woonkamer en werkplek. Dat zegt ook wel iets over de tijd waarin we leven, je ziet dat mensen kleur steeds belangrijker vinden.

Door de crisis ben ik gaan nadenken wat ik verder wilde doen op het gebied van kleur. In het voorjaar ben ik begonnen aan de opleiding Kleurenpsychologie & Coaching om inspiratiesessies over kleur te kunnen geven. In zo’n inspiratiesessie laat ik je zien hoe kleuren iets over jouw persoonlijkheid vertellen en je kunnen helpen om meer richting te krijgen. Kleur is namelijk een geweldig hulpmiddel om je emoties en je gedrag te duiden.”

Wat ga je doen op ‘de dag dat alles weer mag’?

“Dan wil ik dolgraag weer workshops over kleur gaan geven. Niet alleen over hoe je kleur in je interieur toepast, maar ook om meer bewustzijn te creëren over hoe kleur onze emoties en stemmingen beïnvloedt. Kleur blijft boeien en je raakt er nooit over uitgeleerd.”

Website: www.liefdevoorkleur.nl

  • Robin Bhaggan

Robin is de eigenaar van revalidatiepraktijk Rugpijn Herstel in het Willibrordus Heiloo. Hij helpt mensen snel en blijvend te herstellen van rugklachten in vier sessies. Robin: “Dit doe ik met mijn eigen ontwikkelde behandelmethode, die gericht is op maatwerk. Door intensief onderzoek kan ik precies lokaliseren waar de oorzaak van jouw rugklacht zich bevind en welke oplossing hiervoor het beste is.”

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

“De corona-crisis is en was een heftige tijd voor iedereen. Doordat de praktijk tijdens de lockdown moest sluiten, heb ik de kans aangegrepen om een zelfhulpboek over rugklachten te schrijven. Het boek heet ‘Van rugklacht naar rugkracht’ en wordt deze maand gepubliceerd. Op die manier hoop ik dat mensen niet meer alleen afhankelijk zijn van behandelaars en een ontzettend groot deel van de oplossing zelf kunnen realiseren. Ondanks dat het een slechte tijd was voor de praktijk, waren er ook mooie lichtpuntjes. Ik heb veel bekende Nederlandse artiesten mogen behandelen, in voorbereiding naar de testconcerten van de overheid.”

Wat ga je doen op ‘de dag dat alles weer mag’?

“De aankomende tijd gaat er naar verwachting steeds meer mogelijk worden, waardoor er een kans bestaat dat het concertseizoen weer start. Samen met Vocal Center gaan we ons best doen onze Nederlandse artiesten te voorzien van de beste behandelingen. De behandelpraktijk draait gelukkig ook weer op volle toeren om zoveel mogelijk mensen volledig te laten herstellen van rugklachten.”

Website: www.rugpijnherstel.nl

  • Zeb Koppes

ZEB. | The brand’s creative partner produceert sinds februari 2019 video’s in opdracht voor diverse bedrijven, van lokale MKB’ers tot grotere organisaties zoals AZ Alkmaar. Het zijn grotendeels corporate video’s, zoals commercials en  bedrijfsfilms.

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

“De afgelopen tijd hebben er bij mij juist veel positieve ontwikkelingen op zakelijk gebied plaatsgevonden. Lokaal samenwerken heeft hier ook een rol in gespeeld. Zien hoe andere bedrijven anticiperen en af en toe wat ondersteuning kunnen bieden op creatief gebied, is enorm leerzaam voor mij. Recent heb ik mijn bedrijf gevestigd op de Wagenmaker in Heiloo (Oude Werf). Dat is de uitvalsbasis geworden voor alle producties en ook de plek waar projecten afgerond worden.”

Wat ga je doen op ‘de dag dat alles weer mag?

“Eigenlijk heeft de hele situatie rondom corona weinig tot geen effect gehad op mijn werkzaamheden. Een paar kleine aanpassingen op draaidagen in verband met de gezondheid van crew en figuranten, maar verder is het aantal projecten alleen maar blijven groeien. De komende weken en maanden vullen nieuwe projecten mijn agenda en de meeste maatregelen rondom corona lijken langzamerhand ook te verdwijnen. Kan niet beter!”

Website: www.zebkoppes.com

Ben je ondernemer in Heiloo en wil je meer weten of lid worden van Ondernemend Heiloo? Alle informatie is te vinden op www.OndernemendHeiloo.nl.

Tekst: Marije Smit / www.schrijfster.com

 

 

 

Lees ook