Boek: Van rugklacht naar rugkracht

OHO-lid Robin Bhaggan heeft een boek uitgebracht. We brengen jullie er graag van op de hoogte, omdat 80% van alle Nederlanders wel met (rug)pijnklachten te maken krijgt.

Van rugklacht naar rugkracht is hét handboek voor de Nederlanders die helemaal klaar zijn met hun rugklachten en op zoek zijn naar een echte oplossing.

De welbekende rugklachten

Last van je rug tijdens het draaien in bed. De welbekende pijn als je voorover buigt om je veters te strikken. Stijf zijn en altijd een zeurende pijn ervaren bij beweging. Je hebt al verschillende behandelingen geprobeerd, maar niets levert het gewenste resultaat op. Robin Bhaggan kent deze pijnklachten als geen ander. Door de ernst van deze klachten was hij op zijn 17e al genoodzaakt te stoppen met sport en begon een trainerscarrière.

“Eerst dacht ik dat ik de enige was en dat er iets aan mijn lichaam mankeerde. Twee keer per week ging ik naar een regulier behandelaar, zonder resultaat. Vervolgens switchte ik een aantal keren om te kijken of iemand anders meer kon bereiken. Helaas gaf dit geen resultaat. In het ziekenhuis ben ik binnenste buiten gekeerd. Er werd geen medisch aantoonbare oorzaak gevonden. ‘Leer er maar mee leven’ was het advies.”

Tijdens zijn trainerscarrière kwam hij erachter dat hij niet de enige was. Ondanks dat de beste medische experts aanwezig waren in de begeleidingsstaf, bleken ontzettend veel sporters last te hebben en te houden van vage ‘medisch niet aantoonbare’ rugklachten. Ze ervaarden hierdoor beperkingen in zowel sport als tijdens het dagelijks leven. Dit is het begin van zijn zoektocht naar een oplossing.

Robin liet zich omscholen tot revalidatietherapeut. Hij ontdekte dat er zoiets als een ‘natuurlijk beweegpatroon’ bestaat. Een manier van bewegen die hoort bij jouw lichaam. Hij werkte dit uit tot een eigen behandelmethode. Met het boek Van rugklacht naar rugkracht ga je met deze methode terug naar jouw essentie van bewegen. Tot op de dag van vandaag realiseert Bhaggan op deze manier zeer goede resultaten bij het herstel van rugklachten. Hij is op dit moment de vaste behandelaar van grote Nederlandse artiesten. Ook topsporters uit het buitenland weten hem te vinden.

Met het boek Van rugklacht naar rugkracht ontdek je wat jouw natuurlijk beweegpatroon is en krijg je concrete en praktische handvaten om hiermee aan de slag te gaan. Door een mix van ervaringen uit de praktijk, verhalen van sporters/ ex-patiënten en wetenschappelijke inzichten, geeft Van rugklacht naar rugkracht je een nieuwe kans op herstel.

Over Rugpijn Herstel

Robin Bhaggan is eigenaar van Rugpijn Herstel. Hij werkte onder andere in Amerika, Denemarken en Zwitserland als trainer en later als revalidatie therapeut. Voor een Italiaans ijsje, goed glas sauvignon of een wandeling door het Vondelpark is Robin in zijn vrije tijd gemakkelijk op te trommelen.

Een moderne nieuwe oplossing voor de pijnklacht waar 80% van alle Nederlanders mee te maken heeft.

Van rugklacht naar rugkracht van Robin Bhaggan is gelanceerd en ligt vanaf 26 juli 2021 in de winkels en is te bestellen via www.rugpijnherstel.nl/product/van-rugklacht-naar-rugkracht.

Lees ook