Twee nieuwe leden in januari

In januari 2021 zijn er weer twee nieuwe ondernemingen lid geworden van Ondernemend Heiloo.

Hierbij stellen Theo Laan en de twee eigenaren van Proeflokaal HOP, Marcel en Jannie, zich aan ons voor!

– Wat voor bedrijf hebben jullie?

“Wij zijn Jannie den Ambtman en Marcel Otte, uit Alkmaar. Wij zijn nieuw in Heiloo en zullen onze sporen nog moeten verdienen.

Proeflokaal HOP is een nieuw sfeervol café aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Het is het vroegere La Strada maar van binnen omgetoverd van een traditioneel bruine kroeg, in een speciaalbier café met een Engels-achtig interieur. Zo zijn de muren (roest) en het plafond (donkergroen) voorzien van een beschilderd reliëf-behang wat je vaak terugvindt in een Engelse PUB. Ook de tint rood komt terug in de velours-bekleding van de zitbankjes en hooters waar je lekker op kan neer ploffen. Speciale verlichting zorgt ervoor dat er vele sferen gecreëerd kunnen worden, van diep rood tot zeeblauw. Het nieuwe interieur is nog niet af, mede ook doordat er door de corona-crisis op de financiële rem getrapt moest worden. Zo ontbreekt het glas-in-lood raam aan het plafond nog en is de buitengevel nog niet klaar. Als gevolg van het moment waarop wij zijn begonnen, is er geen enkel overheidspotje van waaruit wij steun kunnen genieten.

We hebben in 2018 al eens een poging gedaan het café over te nemen, derhalve bestaat de BV Proeflokaal HOP al sinds medio 2018. HOP richt zich voornamelijk op het schenken van speciaalbieren (meer dan 120), maar er is inmiddels ook een wijnkaart en er wordt achter de schermen gewerkt aan een kleine kaart, met name voor Bits & Bytes die bij een biertje of glas wijn geserveerd kunnen worden. Alles draait straks bij ons om sfeer, hetgeen wij vertalen naar een warm interieur, een gemoedelijke sfeer, ervaren en vriendelijk personeel, goede muziek, fantastische bieren, mooie ronde betaalbare wijnen en lekkere hapjes.

Een tweede vaste bar met de mogelijkheid om de ruimte waarin deze zich bevindt, af te sluiten is zo ingericht dat deze aantrekkelijk is voor bedrijven om daar hun vrijdagmiddagborrel te houden of kleine zakelijke bijeenkomsten tot 30 personen. Zo is er een beamer-installatie en komt er nog een apart toiletblok. Iedereen is welkom en de drempel is laag.

Waarom zijn jullie lid geworden van OHO en wat verwachten jullie binnen de ondernemersvereniging te vinden/bereiken?

“Het duurt gemiddeld vijf jaar voordat er sprake is van een natuurlijk aanloop bij een nieuw café. Wij hopen die tijdsspanne te kunnen verkorten door snel te integreren in de gemeenschap in Heiloo. Dit willen we doen door samen te werken met de lokale ondernemers (zoals de Uitkijkpost, Mocca D’or en Bakkerij van Velzen), door veel evenementen te organiseren zoals live-bands, spelletjesavonden, klein-zakelijke bijeenkomsten, feestpartijen en mogelijk door oude tradities te herstellen als honk voor Foresters of HSV of startplek voor een bezoek aan AZ.

Het lidmaatschap van het OHO is voor een ons daarom een logisch keuze. Met elkaar en voor elkaar. Wij voorzien ook dat wij tussen 5 en 10 jaar in Heiloo zullen gaan wonen.”

 

  • Theo Laan – Theo Laan Holding BV

Wie ben je en wat voor bedrijf heb je?

“Mijn naam is Theo Laan, 63 jaar geboren en getogen in Heiloo, getrouwd met Maddy Laan/Stoffers. We hadden een samengesteld gezin van 4 zoons en 1 dochter, allen nu uitwonend.

Ik was tot 2017 met mijn zus Agnes Laan, mede/eigenaar van Laan Heiloo BV. Een bedrijf dat al 65 jaar werkzaam was in disposables en ijsgrondstoffen. Na de verkoop van dit bedrijf aan een Noorse partij en een aantal jaren begeleiding zijn wij beiden gestopt en genieten nu van ons pensioen.

Theo Laan Holding BV is in het leven geroepen om Laan Heiloo Vastgoed BV aan te sturen en daarmee de huidige panden te beheren.”

Waarom ben je lid geworden van OHO en wat verwacht je binnen de ondernemersvereniging te vinden/bereiken?

“Ik heb mij nu opgegeven als lid van Ondernemend Heiloo om ook nu nog op de hoogte te blijven van alle gebeurtenissen, activiteiten en ontwikkelingen van bedrijven binnen Heiloo. Tijdens de periode van Laan Heiloo bv waren wij al lid en dat willen wij nu ook voortzetten. Wij hopen dat de situatie in Nederland zich snel en gunstig ontwikkelt opdat samenkomsten in het kader van Ondernemend Heiloo weer mogelijk zijn. Succes allen en tot snel.”

 

Lees ook