OHO-lid Gerjan Apeldoorn schrijft boek

OHO-lid Gerjan Apeldoorn (www.baanbrekendnaaranderwerk.nl) heeft een boek geschreven met de titel ‘Baanbrekend naar (ander) werk’. Vanaf 4 februari 2021 is dit leerzame én leuke boek verkrijgbaar bij o.a. Bruna Heiloo.

Gerjan: “In het boek staan verrassende sollicitatietips om aan je droombaan te komen maar ook levenslessen die voor ondernemers heel interessant zijn.”

In 2021 naar 700.000 werklozen? Dat is een groei van ruim 15% in één jaar tijd!

De wereld verandert constant, maar het afgelopen jaar heeft de coronacrisis het leven compleet op zijn kop gezet. Het aantal werklozen is dramatisch gestegen en een baan voor het leven heb je al lang niet meer. Of het einde in zicht is weten we nog niet. We veranderen overigens zelf ook. Dat wat we vroeger leuk vonden boeit ons niet meer of we willen ons verder ontwikkelen. Ook in crisistijden is er nog altijd werk en zijn er banen die leuk zijn. Maar de concurrentie in de strijd om een (andere) baan wordt steeds harder.

In het boek ‘Baanbrekend naar (ander) werk’ leert Gerjan Apeldoorn je om op zo’n manier te solliciteren dat jij opvalt tussen de grote hoeveelheid andere kandidaten. Daarom tip nummer 1: Leen dit boek nooit uit aan mensen die dezelfde baan ambiëren als jij.

Gerjan houdt je in zijn boek een spiegel voor en begeleidt je door het proces om een nieuwe baan te vinden. Daarbij leer je eerst jezelf kennen en ontdek je wat je echt wilt. De sollicitatiebrief en het CV komen pas aan de orde na een uitgebreide voorbereiding. Tot slot wordt veel aandacht geschonken aan contact maken en het sollicitatiegesprek. Kortom in duidelijke stappen word je begeleidt naar de baan die bij jou past. Een baan waarin jij je gelukkig voelt en die aan jouw normen en waarden voldoet. Door de vele tips in dit boek vergroot je de kans op een (andere) baan.

Over de auteur

Gerjan Apeldoorn (1958) heeft na verschillende ervaringen, successen en tegenslagen, zijn eigen droombaan al gevonden, namelijk het trainen en coachen van mensen die op zoek zijn naar een mooie (andere) baan. Hij heeft een baanbrekend boek geschreven voor iedereen die op zoek is naar ander werk. In zijn groepstrainingen neemt Gerjan de deelnemers moeiteloos mee om uit hun comfortzone te komen, vaste patronen los te laten en lef te tonen. Dan ontstaat er energie en creativiteit De deelnemers gaan als herboren naar huis met veel direct toepasbare nieuwe kennis.

Gerjans motto is: ‘Als je niet zichtbaar bent word je niet gevonden.’ Na het lezen van dit vlot leesbare boek weet je op welke momenten je op welke manier zichtbaar kan zijn. Gerjans boek helpt je niet alleen verder met het vinden van een baan, maar het bevat ook meerdere levenslessen die in zijn aanpak zijn verwerkt. Gerjan gooit vastgeroeste sollicitatieprocedures overhoop en daarom is dit boek Baanbrekend.

Meer informatie: ‘Baanbrekend naar (ander) werk’, Gerjan Apeldoorn,  Futuro Uitgevers, ISBN is 9789492939586. Het boek is via alle Nederlandse en Belgische boekhandels verkrijgbaar (ook als e-book).

 

Lees ook