Winnaars: CiRoPack BV – Aron Harsveld – De Browniehemel

Na ons 25-jarig jubileumfeest in Theater De Beun in oktober, keken we meteen uit naar de achtste Ondernemingsverkiezing. Zaterdag 14 december was het dan zover. Bijna driehonderd enthousiaste gasten werden door het bestuur (Rob van der Wal, Thijs Smit en Marcel Keet) met een glas bubbels ontvangen in de Cultuurkoepel. Daarna was het meteen genieten van en met de muziek van de ‘Ongeremde Gasten’ en de flamboyante dragqueens Martina Primula en Charite-la-Bustier.

Video’s op schermen

Na het welkomstwoord door penningmeester Thijs Smit kon iedereen aanschuiven aan tafels met opvallende tafelkleden voorzien van logo’s van onze ondernemers. De vrolijk gekleurde statafelhoezen met ook weer logo’s van onze leden, waren dit jaar een nieuwe manier van sponsoring. Het bleek een doorslaand succes.

Vernieuwend waren ook de videopresentaties op grote tv-schermen op en naast het podium. Onze creatieve Iwan Bronkhorst heeft meer dan zijn best gedaan op de originele en aansprekende video’s.

Aan tafel

De eerste gang werd geserveerd: Runderpastrami met truffelcrème en rijstpapier (van Rails). Tussentijds werd er aandacht gevraagd voor ons lid Leo Erkamp voor de HighLow Rangers en hun tocht naar Gambia om geld in te zamelen voor het goede doel aldaar én voor goede doelen in Heiloo. Het volgende gerecht verscheen op tafel: Parelcouscous met gepocheerde kabeljauw en zeekraal (van Puur Geluk Catering).

Op het podium werd er aandacht gevraagd voor het bestuur, de pr-commissie en natuurlijk werd de jury bedankt: Mireille Kaptein (Kaptein), Cindy van der Peet (LOOkX), Fred Dellemijn (wethouder Heiloo), Gideon Nijemanting (directeur bedrijven Rabobank Alkmaar e.o.) en Pim Westerwal (West Trading).

De winnaars van de wisselsculpturen in 2018, de Ondernemingsprijs (West Trading BV) en de Ondernemersprijs (Pepijn Warnars van RUW072) werden op het podium gevraagd om de bronzen beelden in te wisselen.

Rabobank Publieksprijs

De volgende gang, vegetarische groenten rendang – bietjes in zoetzuur en tempura van beukenzwammen (van De Kamer) werd geserveerd, waarna op het podium de Rabobank Publieksprijs werd uitgereikt. De top 10 van genomineerde bedrijven telde op de tv-schermen langzaam af naar dé winnaar: De Browniehemel. Een trotse Paula Paternostre kon haar prijs in ontvangst komen nemen.

Ondernemers- en Ondernemingsprijs

De spanning werd er nog even in gehouden en we konden afkoelen met ijs en tiramisu van Di Fiorentina. Er werd nog gespeculeerd over de komende winnaars. Wie is er lokaal betrokken? Het thema van de avond en van de Ondernemingsverkiezing 2019. Zakenvrouw van het Jaar 2019 en jurylid Mireille Kaptein reikte de Ondernemersprijs uit aan Aron Harsveld, van Harsveld Verzekeringen.

De grote verrassing volgde al snel. Het bestuur, de jury en de pr-commissie hadden het goed verborgen weten te houden, want dé lokaal betrokken ondernemer wil graag altijd alles weten… en dan is het moeilijk om tot het laatst aan toe de winnaar geheim te weten houden.

Cindy van der Peet, CEO bij LookX, vertelde op het podium:

“Bij één onderneming werd de aanbevelingslijst met de naam van de lokaal betrokken ondernemer steeds langer. En kon deze onderneming, dat gerund wordt door 2 zeer enthousiaste ondernemers de andere voorgedragen ondernemingen ver achter zich laten.

  • Een onderneming waarvan we door heel Heiloo verspreid logo’s zien.
  • Een onderneming die zich dagelijks inzet op het gebied van duurzaamheid en veiligheid.
  • Een onderneming, geleidt door twee ondernemers die opstaan en zich laten horen als het gaat om lokaal betrokken projecten zoals A9 en de Middenweg.
  • Met ondernemers die veiligheid belangrijk vinden en zich daarvoor inzetten.
  • Een onderneming die lokale bedrijven aan zichzelf en aan elkaar weet te koppelen.

Maar naast de lokale betrokkenheid, natuurlijk een prachtig bedrijf met een super gemotiveerd team! Het is een onderneming die voor lokale, nationale en internationale opdrachtgevers werkt, een onderneming die groeit en investeert in de toekomst. Een onderneming waar wij trots op mogen zijn in Heiloo…”

CiRoPack BV won de Ondernemingsprijs. Rob en Ciska van der Wal kregen de prijs uitgereikt door het atletiek-duo Zusjes De Witte. De totaal overrompelde Rob vertelde op het podium: “Ik ben mega-trots. Ik beloof iedereen dat ik mij nog harder in zal zetten voor het dorp én ik zal het de politiek nog lastiger maken als we als ondernemers niet kunnen ondernemen. Als we als ondernemers niet een stap verder komen! En de duurzaamheid daar moeten we met z’n allen aan werken. Dat moeten we doen voor die meiden daar (Zusjes De Witte) en iedereen zijn kinderen. We moeten iets knappers nalaten als dat we nu gedaan hebben. En daar hoort veiligheid ook bij. Top, top, top!”

We kijken terug op een mooie, lokaal betrokken, feestelijke avond!

 

De Ondernemingsverkiezing 2019 van Ondernemend Heiloo.

De winnaars:

Ondernemingsprijs – CiRoPack BV

Ondernemersprijs – Aron Harsveld

Rabobank Publieksprijs – De Browniehemel

 

Tekst: Marije Smit

Fotografie: Iwan Bronkhorst

Lees ook