Regio Alkmaar Magazine: Ondernemend Heiloo, al 25 jaar verbindend!

In Regio Alkmaar Magazine (RAM) is ook in editie 4 weer een artikel van Ondernemend Heiloo verschenen. Wij gaan er van uit dat u de gedrukte versie eind december heeft ontvangen.

Hieronder publiceren wij de tekst:

Ondernemend Heiloo, al 25 jaar verbindend!

Vrijdag 25 oktober vierde ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo feest! Het 25-jarig jubileum werd feestelijk gevierd in Theater de Beun, met magische illusies van Rob & Emiel, een lezing van motivational speaker Rob Wuijster over mindset voor de ondernemer en een presentatie van OHO-lid en Zakenvrouw van het jaar 2019 Mireille Kaptein. Het was een meer dan vermakelijke avond, waarna iedereen geïnspireerd naar huis ging met deze motiverende woorden in het achterhoofd: “Omdenken van ik wil het doen of ik probeer het te doen, naar ik gá het doen!”

Zo begon de ondernemersvereniging

Kijken naar de toekomst is belangrijk, maar het is ook interessant om even terug te blikken op het ontstaan van Ondernemend Heiloo (OHO). De ondernemersvereniging begon klein, tijdens de bouw van het bedrijventerrein De Oude Werf. Op 22 november 1994 werd de Ondernemers Vereniging d’Oude Werf (OVO) opgericht door Arend de Winter, Hans de Mare, Johan Steenhoek en Jacob Waling. Het hoofddoel: belangen behartigen van de ondernemers. Denk aan de infrastructuur op het bedrijventerrein en natuurlijk het samenwerken.
Toen het langer bestaande bedrijventerrein de Oosterzij gerevitaliseerd moest worden, opperde de toen zittende burgemeester Den Boon dat de OVO zich ook voor de belangen van dat bedrijventerrein in zou zetten. Na een ledenwerfactie bleek dat de ondernemers op de Oosterzij daar inderdaad interesse in hadden. Op 5 juni 2001 volgde een statuten- en naamswijziging naar Ondernemend Heiloo. Een actieve ondernemersvereniging met nog altijd een groeiend aantal ondernemers. Anno 2019 telt OHO ruim 250 leden! Ondernemend Heiloo is een platform waar ondernemers netwerken en waar kennis en ervaring wordt gedeeld, vergroot, verbreed en/of verdiept.

Samen!

Heiloo telt ruim duizend ondernemingen – bedrijven, winkels en zelfstandig ondernemers – en dit aantal ligt ver boven het Nederlandse gemiddelde. Heiloo is een dynamisch dorp en daar hoort een actieve ondernemersvereniging bij.
Ondernemend Heiloo doet als vereniging werk wat een individuele ondernemer niet gedaan krijgt. De gemeente kan onmogelijk naar elke individuele ondernemer luisteren, om een ondernemersvereniging kan zij echt niet heen. Zeker wanneer die gesteund wordt door een groter collectief.
Door je te verenigen kun je samen met andere ondernemers werken aan gemeenschappelijke doelen. Bijvoorbeeld aan het promoten van het winkelgebied of het bevorderen van de veiligheid in samenwerking met brandweer en politie. Door samenwerking kun je gezamenlijk standpunten bepalen en zal je een betere ingang vinden bij andere partijen zoals de gemeente, provincie en andere ondernemingsverengingen uit de regio.
Samen sta je sterk en samenwerken biedt nieuwe kansen.

 

Er zijn diverse reden om je aan te sluiten bij ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo. Centraal staat altijd de verbinding tussen de ondernemers. Samen sta je sterker! OHO is er voor, door en mét ondernemers.
Voordelen van lidmaatschap bij OHO
• We hebben uitstekende contacten met de gemeente (burgemeester en wethouders, ambtenaren en politici), provincie, Kamer van Koophandel, Rabobank, ABN AMRO bank, ING, MKB, en andere ondernemingsverenigingen uit de regio.
• Regelmatig interessante bedrijfsbezoeken en lezingen van prominente gastsprekers.
• 12 x per jaar een netwerkborrel, kosteloos toegankelijk voor 2 personen.
• 1x per jaar culinair evenement, kosteloos toegankelijk voor 2 personen.
• 1 x per jaar Algemene Ledenvergadering.
• Mogelijkheden om je bedrijf te pitchen.
• Kans op nominatie of prijzen bij Ondernemingsverkiezing, plus aanwezigheid bij feestelijke avond tijdens prijsuitreiking.
• Op de hoogte blijven van relevante informatie via nieuwsbrief en app.
• Meepraten over gemeente projecten en toekomstvisie voor Heiloo.
• Door OHO gerealiseerd: een ondernemersloket, aanbestedingskalender, Keurmerk Veilig Ondernemen voor drie bedrijventerreinen binnen Heiloo.
• Contributie is laag, € 200 op jaarbasis per onderneming.

Meer informatie: www.ondernemendheiloo.nl

Tekst: Marije Smit / SchrijfSter.com
Fotografie: IwanBronkhorst.nl

 

Lees ook