Wethouder Fred Dellemijn heeft dinsdagavond tijdens een bijeenkomst met ondernemers het startsein gegeven voor Natuurlijk Heiloo. Deze promotiecampagne laat via een internetpagina (www.natuurlijkheiloo.nl), Facebook en Instagram zien wat Heiloo allemaal te bieden heeft op het gebied van recreatie en toerisme. Daarnaast is er een handige plattegrond met de plaatselijke highlights.

“In Heiloo is genieten vanzelfsprekend”, zegt de wethouder. “In Heiloo komen cultuur, erfgoed en het goede leven samen. En dat allemaal in een groen decor. Heiloo is de perfecte plek voor een dagje uit en een uitstekende plek om te wonen, leven en recreëren. Van een fijne wandeling in één van de drie landgoederen tot een actieve kanotocht in het Maalwater en van een ontspannen picknick bij de Kattenberg tot een bezoek aan een van de vele concerten: Heiloo heeft als vanzelfsprekend een grote rijkdom aan recreatieve, culturele en cultuurhistorische kwaliteiten.”

De plattegrond, op briefkaartformaat, is vanaf eind van deze week gratis verkrijgbaar bij de toeristisch-recreatieve ondernemers en op het gemeentehuis. Hierop staat wat er is te doen, waar de horeca en cafés zich bevinden, waar fietsen kunnen worden gehuurd en welke sport- en recreatiemogelijkheden er zijn. Ook staan er mooie wandelroutes op de kaart. De internetpagina, Facebookpagina en het Instagramaccount zijn inmiddels in de lucht.

Ook interessant voor eigen inwoners
De informatie is niet alleen voor bezoekers; de gemeente bezit tal van pareltjes die ook voor de eigen inwoners interessant zijn.

Pareltjes met elkaar verbinden
Het college spreekt in de coalitieovereenkomst 2018-2022 de ambitie uit dat de gemeente met Natuurlijk Heiloo meer recreanten en toeristen trekt en dat recreanten, toeristen, inwoners, ondernemers en aanbieders van de cultuurhistorisch pareltjes met elkaar worden verbonden.

Lees ook