Video’s Gerechten Ondernemingsprijs 2018

Tuindiner

Italiaans fingerfood

Pesto van artisjok en zwarte truffel.
Zachte, biologische mayonaise met in bier gesmoorde ui, Madras kerrie en dungesneden lardo.
Straciatella van burrata met ansjovis en pimento.

In Italië komen we graag bij elkaar voor een gezellige aperitivo met een drankje en hapjes, zoals de mini-panino. Italiaans fingerfood, maar het past nooit op één vinger”, vertelt Ylena lachend. Over de burrata legt zij uit: “Dat is een speciale mozzarella met een romige binnenkant, die bij het opensnijden uitloopt.”

keuken met Karakter

Bekijk op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=dg3WjqRJxMs.

Panacotta van bietvariaties en verrassend, warm gerookte zalm en toefjes zwarte knoflook mayonaise.

Dit kleurrijke gerecht eet je ook met de ogen. Een brandend spektakel op het bord! “Op het dunne laagje panacotta liggen diverse bieten, van gekookt tot gemarineerd en van gele biet tot tweekleurige chiogga biet”, legt chef-kok Kai uit. De gerookte zalm wordt op het bord met een speciale rooksmaak gel in vlam gezet. Dit creatieve gerecht is vanaf januari op de menukaart bij Keuken met Karakter te vinden.

Herberg Jan

Bekijk op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=DGwXU9z6110.

Stamppotje zuurkool met in donker Heyloo bier gestoofde rundersukade.

Voor een feestelijke avond in Heiloo vonden wij van Herberg Jan het toepasselijk om Heyloo bier in het winterse gerecht te verwerken. De rundersukade heeft 3,5 uur gestoofd en is dus zalig zacht. De zuurkool komt natuurlijk ook uit Heiloo, van Liefting.

Brasserie in’t Groen

Bekijk op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=oCiSwqKdmJE.

Boerenpaté met vijgencompote, cranberry’s en spek crumble.

Rondom Kerst hebben wij bij Brasserie in ’t Groen in het verrassingsmenu op dinsdag de boerenkalfspaté geserveerd. Met het krokante vijgenbrood en de cranberry’s van Terschelling is dit Oudhollandse gerecht geliefd onder gasten. We hopen de OHO-leden er tijdens de Ondernemingsverkiezing mee te kunnen verwennen.

Lees ook