Hoe zie jij de toekomst van Pakhuis Dekker?

Met bovenstaande vraag eindigde Jacky Mol haar presentatie over Pakhuis Dekker aan de Holleweg in Heiloo. Op vrijdag 19 mei 2017 waren alle ondernemers binnen OHO uitgenodigd voor een bezoek en rondleiding in het voormalig zaadpakhuis. Ook burgemeester Hans Romeyn kwam een kijkje nemen.
Monumentale pand
De leden van Ondernemend Heiloo waren ruim 2 jaar geleden al eens te gast bij Pakhuis Dekker. Destijds nog een origineel pakhuis met open ruimtes. Jacky Mol vertelde toen uitgebreid over de geschiedenis van het monumentale pand én haar toekomstplannen. Inmiddels is er veel veranderd en is het pand volledig verbouwd. In Pakhuis Dekker zijn nu flexplekken, een atelierruimte, een grote keuken voor workshops en vergaderingen, Jacky’s eigen woonhuis en een B&B met 2 kamers te vinden.
Evenementen huurders
Met de geheel eigen visie van Jacky Mol (visualisatie trend & prognose interieur & conceptstyling) heeft zij het pakhuis een multifunctionele invulling gegeven. Tijdens de presentatie aan de leden van Ondernemend Heiloo stelde zij diverse ondernemers in Heiloo voor die ofwel een werk- of flexplek binnen Pakhuis Dekker hebben of de ruimte voor evenementen gebruiken. Zo zijn er Ilonka Ory (singer & songwriter) en de weddingplanners Met Liefde Geregeld die het monumentale pand gebruiken voor bijzondere evenementen. Met succes!
Rondleiding door Guus
Jacky spreekt vooral ook haar waardering uit voor haar (kleine) rechterhand Guus. Hij heeft er mede voor gezorgd dat het pand zo is geworden en schakelde hiervoor diverse ondernemers uit Heiloo in. Guus geeft een rondleiding door Pakhuis Dekker en laat de werkplekken op de eerste verdieping zien. De flexwerkplekken zijn nu bezet door Margo Bouwhuis en BrandYourMonkey. De werkplekken worden met veel plezier gevuld door GaiaLab, Tirza Teule Identity Design, Southern Cross Reizen, Miquel Gonzales Fotografie en Atelier voor Ruimtelijk Ontwerp.
Op de bovenste verdieping zijn twee prachtige kamers voor de Bed & Breakfast te vinden. Net als de overige ruimtes in het pand, in warme industriële stijl.
Duurzaam
In de recent gedrukte brochure (de website komt begin juni in de lucht – www.pakhuisdekker.nl) valt te lezen: “Het respect voor het monument is groot, waarbij duurzaamheid, sociaal ondernemen, maatschappelijke belangen en buurt participatie vanzelfsprekend zijn.” Het mag duidelijk zijn dat Jacky de verbinding binnen Heiloo zoekt, waarbij er veel mogelijk is in Pakhuis Dekker. Zij staat altijd open voor (ondernemers)vragen.
Proeven
Na het zien van zoveel moois viel er ook genoeg moois te proeven. Er waren smakelijke hapjes en vooral veel verschillende biertjes te proeven. Frans Ruiter van de Bierverbinding had maar liefst dertig verschillende biersoorten mee om te laten proeven aan liefhebbers.
Voorzitter Henk Morsch bracht een toost uit op Pakhuis Dekker en vroeg zich hardop af of de ondernemers binnen Pakhuis Dekker zich ook aan komen sluiten bij Ondernemend Heiloo.

[album id=54 template=extend]

Lees ook

Praat mee!