Topsporters in Heiloo

De maandelijkse netwerkbijeenkomst kreeg dit keer een thema mee: ‘Heilooër topsporters op weg naar de Olympische Spelen’. Naast de mogelijkheid om met ondernemers tijdens de borrel van gedachten te wisselen, werd er nu ook een lezing gehouden bij Brasserie in ’t Groen. Heel wat leden kwamen luisteren.
Max Verstappen Effect
Vrijdagmiddag 17 maart 2017 werden alle leden welkom geheten door bestuurslid Rob van der Wal. Hij vertelde dat hij Heiloo graag wil enthousiasmeren om topsporters te sponsoren en heel graag een ‘Max Verstappen Effect’ in Heiloo wil creëren. “In 2020  zit heel Heiloo tijdens de Olympische Spelen voor de buis”, zo hoopt hij. Zijn bedrijf CiRoPack sponsort zelf bijvoorbeeld de sportieve zusjes De Witte al met een auto waarin zij naar de trainingen en wedstrijden kunnen rijden. Na de huishoudelijke mededelingen (de bar is tijdens de presentatie gesloten én een oproep om ‘Vriend van OHO’ te worden) gaf hij het woord aan JoHo medeorganisator Martijn Apeldoorn.
Elkaar wat gunnen
Binnen een ondernemersvereniging is het belangrijk dat je elkaar wat gunt. Dat verbindt ondernemers binnen een gemeente met elkaar. Dat is ook de mening van Martijn Apeldoorn van Specialist in Websites. Later op de avond bevestigt hij dat – samen met zijn compagnon Roy Bosch – door alle topsporters van Atletiek Vereniging Trias uit te nodigen voor een zoekwoordanalyse, concurrentieanalyse en advies door Specialist in Websites.
Trainingen voor topsporters
De thema-avond werd verder overgenomen door Richard Brouwer van Atletiek Vereniging Trias, waarna hij de trainingscoördinator Sven Ootjers het woord gaf. Sven laat zien hoe zijn trainingen voor de topsporters uit Heiloo er uit zien. Telkens laat hij de desbetreffende atleet naar voren komen en vertelt kort iets over de manier van trainen en de doelstelling om beter te worden én naar de Olympische Spelen te gaan.
Deze avond werden er zeven atleten voorgesteld: Nienke Madderom, Stan Nijhuis, Dave Wesseling, Jay Beelen, Job Beintema, Laura de Witte en Lisanne de Witte.

Na de lezing was er voor alle ondernemers ruimte om met de sporters in gesprek te gaan en zo een mogelijke samenwerking te bespreken. Alle genoemde sporters hebben namelijk bewust gekozen om te trainen bij Atletiek Vereniging Trias en dus voor Heiloo. En dat is best bijzonder!

Om de top in sportland te halen is er geld nodig en laten we hopen dat er sportieve ondernemers te vinden zijn die er mede voor kunnen zorgen dat Heiloo inderdaad in 2020 voor de tv zit om vol trots naar topsporters uit eigen gemeente te kijken.
De Uitkijkpost was deze avond ook aanwezig om verslag te doen. Lees de tekst hier.

[album id=52 template=extend]

Lees ook

Praat mee!