Project Een Groene Brug op landgoed Willibrordus

EenGroeneBrug

Dit jaar start het project Een Groene Brug, waarin het landgoed Willibrordus stapje voor stapje verder verfraaid wordt. Denk daarbij aan bloemperken met vaste planten en kleurige struiken, fruitbomen, een pluktuin en mooie wandelroutes.  Het doel van het project is het verbinden van het landgoed Willibrordus met haar omgeving.  Groen vormt daarmee de brug naar verbinding, vandaar de naam: Een Groene Brug.

De komende jaren (2016 t/m 2019) zijn er veel mogelijkheden om mee te denken en mee te doen. Mensen die op het landgoed wonen of werken, de bedrijven er omheen, buurtbewoners,  en speciaal ook oudere bewoners worden hiervoor van harte uitgenodigd. Waar moet het terrein aan voldoen om een leuke lunchwandeling te kunnen maken bijvoorbeeld.  Voor welke activiteiten zou belangstelling zijn: natuurommetjes onder leiding van een gids , tai chi op het middenveld, een picknick onder de fruitbomen, een zomerborrel?

De inventarisatie van ideeën en wensen start op 17 maart met de zogeheten ‘groensafari’s’ . Tijdens deze rondleidingen over het landgoed  kunnen de deelnemers hun ideeën aangeven. De projectgroep gaat vervolgens aan de slag om deze ideeën in kleinere groepen verder uit te werken naar concrete activiteiten en ontwerpen. Vanaf mei 2016 begint de daadwerkelijke aanleg en vinden de eerste activiteiten plaats.

Het project is een  samenwerkingsverband tussen GGZ NHN, Stichting De Buitenkans, IVN, Vereniging Groei en Bloei en Zorgvilla Craenenbroeck en wordt mede gefinancierd door het Oranje Fonds.

Meer informatie over het project Een Groene Brug en de groensafari’s is te vinden op www.de-buitenkans.org

Lees ook

Praat mee!