Maatschappelijk verantwoord ondernemen: eenzaamheid

Martijn Apeldoorn van D&M PC Service en Specialist in Websites: In regio Heiloo heerst er onder de ouderen veel eenzaamheid. Met mijn computerservice, dat voornamelijk gericht is op ouderen, ervaren mijn werknemers en ik dit zeer regelmatig. Om eenzaamheid aan te pakken heb je instanties zoals het Trefpunt, maar toch denk ik dat er nog meer aandacht aan besteed kan worden.

Onder het motto maatschappelijk ondernemen zou ik graag wat aan de eenzaamheid willen doen. Doordat ik rond de 350 oudere klanten in regio Heiloo heb en een groot deel met eenzaamheid te maken heeft besloot ik hiervoor 17 april een evenement te organiseren. Het doel van het evenement is om ouderen die behoeften hebben aan meer sociale contacten, bij elkaar te brengen om ze als het ware te laten netwerken. Het idee is dat de deelnemers in drie rondes in gesprek gaan met elkaar en hier nieuwe vriendschappen uit halen. Na elke ronde zal iedereen in een nieuwe opstelling gaan zitten zodat ze als het ware gedwongen worden om meerdere mensen te spreken. Ook is het de bedoeling dat de deelnemers e-mail adressen, telefoonnummers en dergelijken gaan uitwisselen. Het idee is om structureel om de paar weken/maanden een bijeenkomst te organiseren.

Om de vertaalslag te maken naar mijn computerservice zal ik aan het begin een korte presentatie geven hoe internet kan helpen om eenzaamheid tegen te gaan (e-mail, skype, etc.).

Het idee was om deze bijeenkomst onder mijn klanten te organiseren. Nadat ik een e-mail naar al mijn klanten had gestuurd werd ik overspoeld met positieve reacties, mensen die graag willen helpen, sponsoren en instanties die een locatie ter beschikking willen stellen. Ik ben ervan overtuigt dat er buiten mijn klantenkring veel meer Heiloöers interesse hebben in dit evenement. Daarom heb ik besloten om het evenement uit te bereiden voor iedereen in de buurt die hier interesse in heeft.

Lees ook

Praat mee!