Leden leren meer over social media

Ieder jaar organiseert Jong Ondernemend Heiloo (JOHO) een bijeenkomst voor alle leden van de ondernemersvereniging. Vrijdag 19 februari 2016 was het weer zover. JOHO had Vincent Smit uitgenodigd om over social media te spreken. Want, het effect van social media voor bedrijven kan heel groot zijn, maar dan moet er wel optimaal gebruik van worden gemaakt. Het is ook belangrijk dat je niet alleen op bijvoorbeeld Facebook aanwezig bent, maar ook op Twitter, LinkedIn, Google+ en misschien nog meer, afhankelijk van je bedrijf en doelgroep. Veel bedrijven zien dat door goed gebruik van social media onder anderen de omzet toeneemt, naamsbekendheid vergroot wordt en er meer klantenbinding optreedt. Hoe werkt dit nu precies?

Twitter en LinkedIn

Dat veel leden geïnteresseerd zijn in meer informatie over social media bleek wel. De opkomst in Brasserie in ’t Groen was groot. Tim Erkamp, Commissie JOHO, verwelkomde iedereen en vroeg nog een keer de aandacht voor de app van Ondernemend Heiloo. Daarna vertelde Vincent Smit, van Kickstart Your Social Media B.V., alle aanwezigen een uur lang meer over de verschillende soorten social media én gaf hij nuttige tips en trucs.

Vooral Twitter en LinkedIn kunnen voor ondernemers van belang zijn. Voor wie niet bij de bijeenkomst kon zijn of nog eens rustig naar de uitleg van Vincent Smit wil luisteren, hierbij de link naar de uitlegvideo’s.

Bekijk op YouTube https://www.youtube.com/playlist?list=PLipeVAWtzKHF5YTcwK7aMf8F7aE-qwvJe.

Wilt u uw onderneming eens laten testen op goed gebruik van social media? Via www.analysesocialmedia.nl kunt u testen waar u als bedrijf staat qua social media gebruik.

Lees ook

Praat mee!