Winnaars Ondernemingsverkiezing 2015

Zaterdagavond 28 november vond in de Cultuurkoepel de feestelijke prijsuitreiking plaats van de Ondernemingsprijs 2015. Geheel volgens het thema was het een ‘onderscheidende’ avond met glitter, glamour en grapjes. Na een smakelijk diner zijn de prijzen door ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo uitgereikt aan de gelukkige prijswinnaars.

Ruim tweehonderd gasten werden onderscheidend ontvangen door schitterende steltenlopers. Onder het genot van een bubbeltje kon men genieten van deze theatraal grote mensen en van de sfeervolle ambiance van de Cultuurkoepel Heiloo. Natuurlijk was De Ronde Bar ook weer aanwezig en vonden velen een gezellig plekje aan de bar.

Om de spanning voor de winnaars iets op te voeren werd er eerst uitgebreid gedineerd. Vier verschillende horecagelegenheden uit Heiloo serveerden ieder een gang. Zo konden de gasten genieten van culinaire hoogstandjes van Brasserie In ’t Groen, Il Corso, De Loocatie en Plaza Cinco. Omdat het thema van de Verkiezing dit jaar ‘onderscheidend’ was speelden de restaurants hier ook mooi op in. De presentatie van een gerecht in een gouden doosje – ontworpen en geproduceerd door CiRoPack – was zo’n echte eyecatcher.

Glitters op het podium

Namens het bestuur van de Ondernemingsverkiezing verschenen Rob van der Wal en Thijs Smit op het podium voor een interessante presentatie. Terwijl Thijs de avond serieus opende, verstoorde Rob zijn toespraak op hilarische wijze en besloten de heren een onderscheidend glitterjasje te dragen. Het thema stáát duidelijk, maar de bestuursleden diepen het humoristisch verder uit met een quiz. Natuurlijk ook weer op verrassende wijze: Op het plafond van de Cultuurkoepel worden foto’s getoond en iedereen in de zaal mag raden wat het is. Na het omhoogkijken naar de foto’s krijgen de nekken rust als bestuurslid Agnes Opdam op het podium verschijnt en de winnaar van de Ondernemingsprijs 2014, Picturae, er bij roept. Het is tijd om de wisseltrofee in te leveren, in ruil voor een blijvende prijs.

Winnaars

Het ontspannen intermezzo wordt vervolgd met een ijskoud dessert van Di Fiorentina, waarna de aanwezigen naar een videopresentatie van Iets met Film kunnen kijken. De spanning voor de genomineerden wordt opgevoerd als in de film onderscheidende ondernemingen in Heiloo getoond worden. Het wachten blijft op de bekendmaking van de Ondernemingsprijzen.

Thijs Smit en Rob van der Wal staan weer op het podium. Nog niet eerder hebben zij een prijs uitgereikt en uit hun woorden blijkt dat zij dat nú de hoogste tijd vinden. Maar, zij zijn met z’n tweetjes. Het blijkt dat voor de Publieksprijs ook twee winnaars uit de bus zijn gekomen, dankzij precies een gelijk aantal stemmen. Nu kunnen beide bestuursleden ieder een prijs uitreiken. De Publieksprijs is gegaan naar Kits Oonlie Kinderopvang en Ton Dekker Tuinaanleg & Onderhoud.

Juryrapport

Deze blije winnaars hebben het podium verlaten als het echt tijd wordt voor de prijsuitreiking van de Ondernemingsprijs en Rabobank In de Kijkerprijs. De jury heeft zich ook dit jaar weer geruime tijd gebogen over de criteria. De deskundige jury bestaat uit Erik Minnema (directeur bedrijven Rabobank NKL), Henk Smit (voormalig accountant), Annemarie Spaans (marketing manager RouteXL), Fred Dellemijn (wethouder gemeente Heiloo) en Mark Lindeman (directeur Picturae). Erik Minnema reikt vol trots de Rabobank In de Kijkerprijs uit aan Van Hollant Craenenbroeck Zorgvilla. LOOkX wint de Ondernemingsprijs 2015 en krijgt het bronzen beeld uit handen van burgemeester Hans Romeijn.

 

WINNAARS 2015:

Ondernemingsprijs 2015: LOOkX

Rabobank In de Kijkerprijs 2015: Van Hollant Craenenbroeck Zorgvilla

Publieksprijs 2015: Kits Oonlie Kinderopvang en Ton Dekker Tuinaanleg & Onderhoud

Lees ook

Praat mee!