Keurmerk Veilig Ondernemen, kortweg KVO, algemeen

Keurmerk Veilig Ondernemen, kortweg KVO, algemeen

Bedrijventerreinen en winkelgebieden komen voor KVO-certificatie in aanmerking als zij een aantal structurele maatregelen op het gebied van veiligheid treffen. Samenwerking tussen verschillende organisaties staat hierbij centraal. In Heiloo zijn we hiermee al jaren actief.

De KVO-werkgroep bedrijventerreinen is samengesteld uit Gemeente Heiloo, Brandweer, Politie en OHO. De vertegenwoordigers in deze zijn respectievelijk Corlien Moleman, Johan Koedijk, Dirk Haasnoot, Edwin Schoen, Henk van Wissen, Maarten van der Steen en Rob van der Wal.

De bedrijventerreinen in Heiloo hebben sinds 2006 deze KVO-Werkgroep en het eerste certificaat is in December 2008 uitgereikt. Elke twee jaar wordt de werkgroep opnieuw beoordeeld en gerectificeerd.

Met maatregelen zoals inbraak-, overval- en brandbeveiliging zorgt het KVO voor een veiliger en prettiger werkomgeving. De bedrijfsschade neemt af en het imago van het winkelcentrum of bedrijventerrein wordt verbeterd. Daar heeft niet alleen de ondernemer, maar ook de gemeente baat bij. Bovendien maakt het KVO de aanpak van criminaliteit en brandveiligheid voor de politie en brandweer een stuk effectiever.

Bijkomend voordeel voor de bedrijven op de gecertificeerde terreinen is dat de verzekeringsmaatschappijen veelal een aangepast tarief toepassen.

Lees ook

Praat mee!