Rondleidingen op landgoed Nijenburg groot succes

De rondleidingen die Ondernemend Heiloo voor haar leden op landgoed Nijenburg organiseerde, bleken een groot succes. De animo was geweldig. Beide rondleidingen waren volgeboekt.

Nijenburg
Huis Nijenburg en de bijbehorende landerijen zijn sinds het midden van de 16de eeuw eigendom geweest van de families Van Egmond Van de Nijenburg en Van Foreest. Aan het begin van de 18de eeuw bouwde Gerard van Egmond van de Nijenburg het huidige huis met gebruikmaking van de resten van een ouder gebouw op deze plaats. Het huis werd opgetrokken in de stijl van het Hollands Classicisme met sobere bakstenen gevels onder schilddaken met hoekschoorstenen. Op het dak stonden grote beelden, die zich spiegelden in de vijver. In de 19de eeuw, in de tijd dat de Barokke tuinaanleg plaats maakte voor een park in Engelse landschapsstijl, werd de voorgevel wit gepleisterd. Sindsdien heeft het huis de romantische uitstraling van een ‘buitenplaats in het groen’.
Bij deze rondleidingen waren ook de Blauwe Kamer en het recent gerestaureerde poppenhuis van Maria van Egmond van de Nijenburg te zien.

Lees ook

Praat mee!