Genomineerden aan het woord

Ondernemend Heiloo organiseert jaarlijks de Ondernemingsverkiezing, waarbij de Ondernemingsprijs en de ZZP/Ondernemersprijs worden uitgereikt. Per prijs zijn drie nominaties. De genomineerden hebben inmiddels hun presentatie aan de vakjury gegeven en op vrijdagavond 17 januari is de bekendmaking van de winnaars. Natuurlijk is een nominatie al een prijs op zich! We stellen de genomineerden graag voor.

Voor de Ondernemingsprijs zijn genomineerd:

Kits Oonlie

Keuken met Karakter

Vakgarage Zander

 

  • Kits Oonlie

“Ik ben Barry van Wijngaarden Lindhout en ik steek mijn bruisende energie op dit moment het meest in mijn bedrijven Kinderopvang Kits Oonlie – wat ondertussen al uit 12 vestigingen bestaat – en in Top Sierhekwerken BV in Opmeer. Ooit ben ik begonnen als beroepsmilitair, gelegerd in Nederland, Duitsland en Bosnië. Er is mij discipline en doorzettingsvermogen – zonder te klagen – aangeleerd en daar maak ik tot op de dag van vandaag gebruik van.”

Waar ligt de kracht van jouw onderneming?

“Het hoge kwaliteits- en kennisniveau op elk vlak van Kits Oonlie. Dat begint bij mijn geweldige managementteam en dat zie je terug bij onze pedagogisch medewerkers op de kinderopvanglocaties. Met vertrouwen je baby bij ons achterlaten, zie ik als de hoogst mogelijke verantwoordelijkheid. Het gaat er met je bedrijf om dat je een gezonde onderneming draait, maar in de kinderopvang ben je in mijn ogen wel verplicht het kind voorop te stellen!”

Wat vind je ervan dat je genomineerd bent?

“Ja geweldig natuurlijk! Vooral ook voor mijn collega’s. Hoe zij er samen de schouders onder hebben gezet. Dat mag ook wel eens in beeld komen. Er komt tegenwoordig zoveel meer bij kijken dan alleen maar kinderopvang. Wat dat betreft zijn wij meer een maatschappelijke onderneming geworden en is het heel mooi dat Kits Oonlie is genomineerd voor de Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemingsprijs.”

 

  • Keuken met Karakter

“Mijn naam is Ferry Bierman en ben werkzaam bij GGZ NHN, bij het onderdeel Maatwerk Centrum voor Werk en Ontwikkeling bij restaurant Keuken met Karakter. Wij zijn te vinden op het fantastische landgoed Willibrordus. In februari 2025 bestaan we 7 jaar.”

Waar ligt de kracht van jouw onderneming?

Onze slogan is: Beter worden doe je op het werk. Onze keuken en bedieningsbrigade bestaat uit gedreven horecamedewerkers, leermeesters, agoog en unieke medewerkers. Onze unieke medewerkers hebben een achtergrond met psychische problemen en door middel van het werken in een restaurant komen zij weer in het arbeidsritme of een leer-werktraject. Dit betekent dat je weer meedoet in de maatschappij, ritme en structuur krijgt en een gastvrij contact hebt met onze gasten. Gemiddeld stromen er per jaar acht unieke medewerkers door naar een betaalde baan of vervolgopleiding. Onze kracht ligt dus in een hoogwaardig restaurant runnen en het creëren van kansen en mogelijkheden voor herstel en participatie in de maatschappij.

Wat vind je ervan dat je genomineerd bent?

“Wij zijn ontzettend trots op onze nominatie en het zou een kroon op ons werk zijn! Maar we vinden de nominatie op zich is al een feestje.”

 

  • Vakgarage Zander

“Mijn naam is Rob Zander en ik ben de derde generatie die eigenaar is van Vakgarage Zander. Ons autobedrijf bestaat deze maand 90 jaar. Opa Jaap is het bedrijf in 1934 alleen begonnen en het is nu gegroeid tot een volwaardig autobedrijf met een showroom en tien werknemers.”

Waar ligt de kracht van jouw onderneming?

Bij Vakgarage Zander staat de klant altijd centraal. Zowel als de auto in de werkplaats staat voor onderhoud of reparatie als bij het aanschaffen van een nieuwe auto. Openheid, transparantie en service staan bij ons hoog in het vaandel. Veel klanten komen al decennia bij ons, dat geeft veel vertrouwen en dat stimuleert ons ook om in de toekomst hiermee door te gaan. Het is voor mij en het personeel een eer en erkenning voor het werk wat wij verrichten dat wij genomineerd zijn voor de Ondernemingsprijs.”

Wat vind je ervan dat jullie genomineerd zijn?

“We voelen ons super vereerd met deze nominatie. Het is niet alleen een eerbetoon aan ons, maar ook aan onze klanten die hun auto aan ons toevertrouwen en altijd met een goed gevoel de deur weer uitgaan. Een bekroning op het harde werken.”

 

 

Voor de ZZP/Ondernemersprijs zijn genomineerd:

EnergyKonnex

Alida Meubelstoffeerderij

De Heeren van Heiloo

 

  • EnergyKonnex

“Mijn naam is Duncan Smith. EnergyKonnex werkt samen met betrouwbare partners uit Heiloo en helpt bedrijven en particulieren slimmer met hun energie om te gaan. Of het nu gaat om energiemanagement, energieopslag met batterijen of realtime inzicht in het verbruik. Wij maken energie begrijpelijk én betaalbaar.”

Wat is de kracht van jouw onderneming?

“Ik ben non-stop bezig met duurzame energie innovaties. In onze werkplaats hebben we verschillende demo-opstellingen. Met de data zijn we in staat apparaten slim met elkaar te laten praten en optimaal aan te sturen. Blijvende nieuwsgierigheid en de drang om steeds te blijven verbeteren is onze kracht. Met energiemetingen geven we ondernemers in detail inzicht in het energieverbruik zodat ze gericht maatregelen kunnen inzetten. De combinatie met onze batterijsystemen zijn daarbij echt een oplossing en helpen ondernemers verder met hun groei. Op een persoonlijke manier energieproblemen oplossen en energie besparen. Daar doe ik het voor.”

Wat vind je ervan dat je genomineerd bent?

“Het is voor mij een eer en een erkenning voor ons werk. Ik hoop dat met deze nominatie er meer bekendheid komt voor energiemanagement en energieopslag met batterijen. Veel bedrijven en particulieren hebben problemen met stroom en weten de weg niet.”

 

  • Alida Meubelstoffeerderij

“Ik ben Alida Langendijk-van der Zwan en de slogan voor mijn bedrijf ALiDA Meubelstoffeerder & Accessoires is ‘Van scheur naar een tweede leven’. Ik geef meubilair een tweede leven door het te repareren of renoveren. In mijn ogen is het altijd de moeite waard om na te gaan of een beschadigd meubel hersteld kan worden.”

Waar ligt de kracht van jouw onderneming?

“Service en persoonlijk advies staan bij mij op de eerst plaats. Ik geef mijn klant graag deskundig advies en een duidelijke omschrijving van de te verwachten werkzaamheden. Stel jezelf altijd de vraag of die scheur, dat krasje of het versleten leder te vervangen is. Een meubel stofferen is een arbeidsintensieve bezigheid in een creatief jasje. Jaarlijkse bijscholing, kennisdelen, investeren in nieuwe gereedschappen, machines of materialen, dat zijn de dingen die de dagen steeds leuker maken. Ik ben een erkend leerbedrijf dat opgedane kennis kan en mag doorgeven aan de volgende generatie. Zo zal dit bijzondere vak blijven bestaan, want er gaat niks boven mooi vakwerk!”

Wat vind je ervan dat je genomineerd bent?

“Supergaaf. Wanneer ik de ZZP/Ondernemersprijs win, is dat ‘de Siernagel’ op mijn werk als meubelstoffeerder.”

 

  • De Heeren van Heiloo

Bij Sjors Oudejans en Joeri Hoeve draait alles om gezelligheid: “Onze bar nodigt uit voor een ontspannen borrel, een hapje en een drankje uit het werk of een mooie avond met vrienden. Ook weten we wat het is om er een feestje van te maken. Een fijne bar, lekkere zitplekken en de stamtafel achterin; bij ons aan de Heerenweg vind je de huiskamer van Heiloo.”

Waar ligt de kracht van De Heeren van Heiloo?

“We geloven dat goede sfeer begint met openheid en gastvrijheid. Onze kracht is, dat iedereen zich bij ons welkom voelt. Daarnaast werken we erg prettig samen met onze buren (Il Corso en Tumi) zodat we naast onze heerlijke drankjes en onze borrelplanken ook diner kunnen serveren.

Wat vind je ervan dat je genomineerd bent?

“We vinden het een enorme eer dat we de korte tijd dat De Heeren van Heiloo bestaat al genomineerd zijn voor deze prijs! Het is een mooie erkenning dat we goed bezig zijn. Gelukkig horen we ook heel veel leuke reacties van onze gasten en is iedereen blij we onze bar hebben geopend.”

 

In de jury zitten:

Paula Paternostre (De Browniehemel)

Corlien Moleman (HSE coördinator bij Kaptein)

Rob Opdam (wethouder Heiloo)

Arnold Zandstra (adviseur MKB Rabobank)

Paul van Luipen (Le Nouveau Chef)

 

Foto’s: aangeleverd

Productie: Marije Smit