Ondernemer belicht: Machteld Bos

Wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Ik heb mijn mediation praktijk ‘Pauze mediation’ in het Willibrordus Business Centre in Heiloo. Waarbij ik me voornamelijk richt op familie mediation. Dit houdt in dat ik veel trajecten doe waar mensen uit elkaar gaan. Of je getrouwd bent of samenwoont, er moet het een en ander geregeld worden als je uit elkaar gaat. Bijvoorbeeld hoe je de spullen verdeelt, wat gebeurt er met een gezamenlijk huis? Als je minderjarige kinderen hebt moet er ook altijd een ouderschapsplan gemaakt worden. Hierin staan afspraken over hoe de ouders als ze uit elkaar zijn de zorg voor de kinderen verdelen. Als mediator begeleid ik het gesprek en zorg dat de afspraken die gemaakt worden op papier gezet worden.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Laat conflicten, zowel zakelijk als privé, niet escaleren en probeer met elkaar in gesprek te gaan als er iets speelt. Lukt dit niet samen probeer er dan iemand bij de te vragen die jullie helpt. Dat kan een professional zijn maar ook een goede vriend.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Mediation is toch echt iets anders dan relatie therapie of een echtscheidingsverzoek op tegenspraak dat eigenlijk altijd via twee advocaten die tegen over elkaar staan. Voor mij zijn dit geen concullega’s maar eerder potentiële samenwerkingspartners. Over een heel andere boeg hecht ik ook veel waarde aan lokale evenementen. Weliswaar is er gaan sprake van bewuste gekozen samenwerking maar ik ben er trots op om vaak samen met andere ondernemers deze evenementen en lokale sportclubs te sponsoren.

Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?
Ik was al ruim in de 40 toen ik begon na te denken over een eigen bedrijf en had dus vooral ruime ervaring als consument van diensten. Met deze kennis heb ik mijn werkwijze en product opgezet. De klantbehoefte heeft bij mij een centrale plaats in de wijze hoe ik mijn product aanbied.
Een traject begint met een gratis kennismakingsgesprek en daarin bespreken we de mogelijkheden voor mediation. Na dit eerste gesprek maak ik een offerte voor een totaalpakket. Klanten weten dan vooraf voor welke kosten ze te komen staan en zijn er achteraf geen “verborgen” onverwachte kosten. Naast volledige trajecten, die ik van koetje tot toetje noem, kunt u natuurlijk terecht voor deeltrajecten. En afspraken maken kan bij Pauze ook in de avonden en in het weekend.

Aan wie geef jij het stokje door en waarom?
Aan Inge Kracht van de Queen in Black.

Lees ook