Op 28 april verschijnt haar thriller Bullseye.  Deze nieuwste thriller van Vera Stupenea verhaalt over thrillerauteur Claudia die in contact komt met de beroemde darter Michael van Kessels. Via Instagram wordt Claudia bij herhaling gewaarschuwd voor deze man, hetgeen haar nieuwsgierigheid juist prikkelt. Ze spreekt af met degene die haar de waarschuwingen stuurt en gaat daten met Michael. Hoe verder ze in haar onderzoek komt, hoe meer ze zich realiseert dat ze moet vrezen voor haar eigen leven. Naast deze spannende insteek, loopt de narcistische Friso als rode draad door het verhaal.

Datingcircuit

Voor haar boeken gebruikt Vera telkens een eigentijds thema. Zo stond in haar vorige thriller het datingcircuit centraal. Voor haar nieuwe boek wilde Vera een narcistisch personage ten tonele voeren om, verpakt in een fijne, spannende thriller, vrouwen die een relatie hebben (gehad) met een narcist, te laten zien dat zij niet alleen staan. Dat het vooral niet aan hén ligt.

Onafhankelijke vrouw

Vera blijft heel dicht bij zichzelf in haar boeken, en dat veroorzaakt de verregaande geloofwaardigheid van haar verhalen. Claudia is, net als Vera, een sterke, onafhankelijke vrouw en dat maakt haar tot een gewilde ‘prooi’ voor narcisten. Het geeft hen een kick om sterke vrouwen klein te maken. Een afhankelijke vrouw is niet interessant genoeg. Vrouwen die ergens voor staan, zelfstandig en succesvol zijn zo ver krijgen dat ze hun eigen leven opgeven en zich totaal op hem gaan richten, daar zijn ze op uit. Veel mensen verbazen zich erover dat juist deze krachtige, zelfstandige vrouwen, niet door hebben dat ze gemanipuleerd worden. Ook voor hen is Bullseye wellicht een ‘eyeopener’. Bullseye is echter geen boek óver narcisme. Het is vooral een heerlijke, spannende thriller

 

Bullseye, de nieuwe thriller van Vera Stupenea, komt uit op 28 april a.s. bij Uitgeverij Aspekt onder ISBN nummer 9789464240740.

Het boek is overigens al online en in de boekhandels te bestellen. Eerder verschenen van haar hand Moord om de Hoek (2017) en High class date (2019) wat zich gedeeltelijk in Heiloo afspeelt.

Meer weten over Vera Stupenea? Kijk dan op www.verastupenea.nl.

Bekijk de boektrailer op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=iBKMAdfoCnA.

 

Lees ook