We ontvingen een oproep/vraag in onze OHO-mailbox. We delen dit graag met jullie:

Namens de BUCH zijn we (Julian van Deursen, Graduate student, Participatory Citymaking Lab, Design for Interaction, TU Delft) op zoek naar ondernemers, inwoners en initiatieven die mee willen denken over hergebruik en reparatie van spullen van de milieustraat. We willen een netwerk aan ondernemers opzetten die circulair denken eigen maken. Ondernemend Heiloo lijkt ons een goed orgaan om contact te vinden met potentiële partijen.

Zou u onderstaand bericht kunnen verspreiden onder de bij u aangesloten partijen? Op deze manier kunnen we samen naar een circulair Heiloo (en BUCH) werken.

Beste ondernemer,

Loop jij met een business idee rond voor het hergebruik of de reparatie van spullen die anders op de milieustraat terecht komen?

En/of wil jij meedenken hoe die afvalstromen van de gemeente Heiloo nieuwe producten of materiaalstromen kunnen worden voor lokale ondernemers?

In 2025 willen wij dat de hoeveelheid restafval per inwoner flink kleiner is. Waarom? Omdat we nu veel grondstoffen gebruiken en producten na gebruik weggooien. Dit zorgt voor een zware belasting op ons milieu en een tekort aan grondstoffen. Dat kan anders! Daarom willen we inzetten op meer hergebruik en reparatie van onze materialen. Te beginnen in onze milieustraat.

Wij zijn op zoek naar lokale ondernemers, inwoners en initiatieven die mee willen denken hoe zij spullen van de milieustraat die hergebruikt of gerepareerd kunnen worden weer lokaal in de markt kunnen zetten. Denk jij mee?

Julian van Deursen (TU Delft, Participatory City Making Lab) is, onder leiding van Social Enterprise Lab (se.lab) en in opdracht van de vier gemeenten, gestart om te inventariseren welke lokale ondernemers kansen zien in hergebruik of reparatie van spullen van de milieustraten en hoe we kunnen helpen met het maken van een circulair businessmodel.

 

Wat kun je verwachten als je meedoet?

Meedenken in hoe de gemeente materiaal hergebruik en reparatie vanuit de milieustraat kan faciliteren

Circulair businessmodel ontwerpen rondom een materiaalstroom in een serie workshops

Voorbeelden van circulaire ondernemingen:

Het opknappen van oude fietsen, of hergebruik van oude fietsframes

Oude serviezen opnieuw glazuren

Tweedehands plantenwinkel

Meubels maken uit B-hout

 

Heb je interesse of wil je meer weten?

Schrijf je nu vrijblijvend in door te mailen naar J.vanDeursen@student.tudelft.nl. Hij zal contact met je opnemen voor een kennismaking.”

Lees ook