Persbericht Spoorwegonderdoorgang

Heiloo, 28 augustus

Inloopavond Spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg  

Donderdag 7 september organiseert de gemeente Heiloo in samenwerking met ProRail een eerste inloopavond over de aanleg van de spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg.

Noodzaak aanleg Spoorwegonderdoorgang

Om de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van Heiloo te waarborgen, is het van belang om de huidige spoorovergang van de Vennewatersweg ongelijkvloers te maken. Het treinverkeer neemt de komende jaren verder toe. Met een spoorwegonderdoorgang verbetert de doorstroming en worden de historische oost-west verbindingen als de Zevenhuizerlaan, Stationsweg en Kerkelaan ontlast. Het aantal woningen in Heiloo groeit daarnaast gestaag in de komende jaren. De spoorwegonderdoorgang zal na realisatie meteen bijdragen aan de bereikbaarheid van de regio via de A9.

Inloopavond 7 september 19.00-21.00 uur: Hotel Fletcher, Kennemerstraatweg 425, Heiloo.

Tijdens de inloopavond informeren we u over de aanleg, planning, bereikbaarheid en voorgestelde omleidingsroutes en kunt u tekeningen bekijken. De inloopavond vindt plaats voor de definitieve besluitvorming in de gemeenteraad. Medewerkers van gemeente Heiloo en ProRail zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig, er is geen vast programma of plenaire presentatie.

Planning en afsluiting Vennewatersweg

Volgens de voorlopige planning starten halverwege 2018 de voorbereidende werkzaamheden rondom de Vennewatersweg, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Tijdens deze werkzaamheden blijft de verkeershinder beperkt. De start van de aanleg van de spoorwegonderdoorgang is gepland vanaf eind 2018/begin 2019. De Vennewatersweg, tussen de kruisingen Hoogeweg en Westerweg is dan 13 maanden afgesloten voor alle verkeer. Dit is nodig om de spoorwegonderdoorgang veilig en efficiënt te kunnen bouwen. De gemeente Heiloo zet zich in om de overlast voor omwonenden en verkeer zoveel mogelijk te beperken.

Samenwerking

De spoorwegonderdoorgang is een samenwerking tussen de gemeente Heiloo en ProRail.

Meer informatie

Voor algemene informatie, kunt u terecht op www.heiloo.nl/spoorwegonderdoorgang